AcasăNewsMinistrul de Externe din Qatar: A venit vremea sa fie trimise forte...

Ministrul de Externe din Qatar: A venit vremea sa fie trimise forte arabe si internationale in Siria

(foto: voxpublica.realitatea.net)

In cursul unei reuniuni a ministrilor arabi ai Afacerilor Externe ce a avut loc la sediul Ligii Arabe din Cairo, ministrul de Externe din Qatar, seicul Hamad ben Jassem al-Thani, a declarat ca a venit vremea sa fie trimise forte arabe si internationale in Siria.

(foto: voxpublica.realitatea.net)

„A venit vremea sa aplicam propunerea de a trimite forte arabe si internationale in Siria”, a afirmat ben Jassem al-Thani, sambata, in cursul intalnirii ministrilor arabi ai Afacerilor Externe, la care a participat si seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov.

Rusia, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, a blocat, impreuna cu statul chinez, doua rezolutii care condamnau represiunea condusa de regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad.

Liga Araba a anuntat pe 12 februarie ca va cere Consiliului de Securitate „sa adopte o rezolutie pentru formarea unei forte de mentinere a pacii ONU-arabi, pentru a supraveghea aplicarea acordului de incetare a focului”. Organizatia a decis de asemenea sa furnizeze sprijin politic si material opozitiei siriene.

Potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), de la inceputul revoltei, in 2011, violentele s-au soldat cu circa 8.500 de morti, majoritatea civili.

539 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger