AcasăNewsMinistrul Corlatean a facut PACE cu Ungaria prin telefon

Ministrul Corlatean a facut PACE cu Ungaria prin telefon

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a discutat la telefon cu omologul ungar, Janos Martonyi, pentru a incerca sa evite escaladarea razboiului steagurilor.

„Cei doi ministri au exprimat pozitiile Guvernelor roman si respectiv ungar, in legatura cu evolutiile si declaratiile formulate in spatiul public in ultimele zile, cu sublinierea sensibilitatilor legate de unele aspecte relevante pentru fiecare dintre cele doua parti. La finalul convorbirii, cei doi inalti demnitari au cazut de acord asupra faptului ca interesul cooperarii dintre cele doua state impune evitarea escaladarii atitudinilor si declaratiilor publice formulate in cele doua tari”, se arata intr-un comunicat de presa emis de MAE.

Cei doi oficiali au stabilit ca vor fi continuate contactele politice bilaterale in perioada urmatoare. Astfel, autoritatile se straduiesc sa depaseasca dificultatilor aparute.

Scandalul a inceput marti dupa ce steagul Tinutului Secuiesc a fost arborat intr-unul din districtele din Budapesta, in semn de solidaritate fata de autonomia pentru care militeaza autoritatile locale din Harghita si Covasna.

author avatar
Andra Nesu
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger