AcasăNewsMinistrul Daniel Funeriu a deschis noul an scolar cu o invitatie adresata...

Ministrul Daniel Funeriu a deschis noul an scolar cu o invitatie adresata parintilor de a se implica in viata scolii

Ministrul Daniel Funeriu a deschis astazi noul an de invatamant, la Scoala nr.56 din Capitala.

„Pentru cadrele didactice – va multumesc pentru tot ceea ce ati facut anul trecut, pentru ce faceti de ani de zile si va asigur ca Ministerul Educatiei va este alături. Declar, asadar, deschis acest an”, a declarat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

In discursul sau, demnitarul i-a indemnat pe parintii elevilor sa fie alaturi de scoala. „Invit pe parinti sa se implice in viata scolii. Doar printr-un parteneriat real si corect intre scoala si parinti, putem avea un invatamant de calitate”, a spus ministrul Funeriu, potrivit Antena3.

Ore de lectura si de vocabular, printre noutatile anului scolar

Peste trei milioane de elevi au inceput, luni, cursurile.  Elevii s-au conformat cerintelor ministerului si au cantat imnul naional. Decizia a fost luata de ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, dupa ce Traian Basescu s-a aratat nemultumit de intonarea gresita a imnului la inaugurarea stadionului national.

O alta schimbare pe care o aduce noul an scolar este introducerea dictarii, si in programa de liceu.

Pentru ca tot mai multi tineri nu stiu sa scrie, sa citeasca si, mai ales, sa inteleaga ce au citit, Ministerul Educatiei a pregatit cateva masuri. Printre ele, orele de lectura si de vocabular.

La clasele primare va fi cate o ora de lectura pe saptamana, iar elevii din ciclul gimnazial isi vor exersa vocabularul nu doar la orele de romana, ci si la matematica, geografie sau fizica. In plus, revine vremea dictarilor.

Evaluari in prima saptamana de scoala

Ministrul Funeriu vrea ca elevii sa fie evaluai inca de la inceputul scolii. In urma acestor testari, parintii elevilor care se pregatesc de bacalaureat vor sti exact care este nivelul de pregatire al copiilor lor. Ministerul mai are o noutate. Pana la sfarsitul semestrului I, toate scolile vor pune la punct un sistem de monitorizare a prezentei.

Pentru mai multe informatii despre schimbarile pe care le aduce noul an scolar, cititi si:

Citeste AICI schimbarile noul an de invatamant, anuntate de ministrul Daniel Funeriu

Vezi structura noului an scolar!

431 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger