AcasăNewsMinistrul Daniel Chitoiu: Pretul carburantului creste cu 0,3-0,4 lei pe litru la...

Ministrul Daniel Chitoiu: Pretul carburantului creste cu 0,3-0,4 lei pe litru la pompa

Toti romanii asteapta cu infrigurare sa vada cu cat va creste pretul carburantilor dupa 1 ianuarie 2014, respectiv dupa ce intra in vigoare majorarea accizei cu 0,7 centi pe litru.

Scenariile sunt dintre cele mai pesimiste, cei mai multi dintre romani sustinand ca, foarte probabil, pretul unui litru de combustibil la pompa va ajunge sa coste minim 7 lei.

Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor, este mai optimist si sustine ca pretul unui litru de combustibil va ajunge sa coste cu cel mult 0,3 – 0,4 lei mai mult, respectiv sa ajunga undeva la cel mult 6,2-6,5 lei, in functie de tipul carburantului.

Ba chiar Chitoiu sustine ca este posibil ca pretul de la pompa sa nici nu se majoreze „pentru ca este foarte important si raportul dintre cerere si oferta”.
Ministrul Finantelor este de parere ca firmele care se ocupa cu comercializarea produselor petroliere ar trebui sa se implice si ele, activ, in amortizarea cresterii accizei.

Majorarea accizei a produs un mega scandal la nivel inalt, insusi Traian Basescu, presedintele Romaniei, declarandu-se impotriva acestei majorari. Ba chiar acesta a si precizat ca nu va aproba bugetul pe 2014, daca nu se renunta la aceasta idee, ceea ce ar insemna ca pensionarii si salariatii din sistemul bugetar sa-si incaseze cu mari dificultati banii in prima parte a anului viitor.

author avatar
Cristi Ionita
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger