AcasăNewsSefa MAI si colonelul Paraschiv, cu lamuriri la Parlament. Dan: nu sunt...

Sefa MAI si colonelul Paraschiv, cu lamuriri la Parlament. Dan: nu sunt cea care stabilesc vinovății

Pe langa ancheta ce se desfasoara la Parchetul General, si in cadrul careia au dat explicatii, in calitate de martor, mai multi oficiali, si la Parlament se asteapta raspunsuri la intrebari ce tin de incidentele aparute la protestul din 10 august, din Piata Victoriei.

UPDATE2 – Dupa aproximativ o ora, Carmen Dan a plecat de la Comisia parlamentara, nu inainte insa de a face cateva precizari in fata reprezentantilor presei. „Cred ca trebuie sa intelegem cu totii si sa admitem in acelasi timp ca sunt rigori impuse de ancheta Parchetului referitoarea la instrumentarea acestui caz. Tocmai de aceea mi-am dorit ca temele supuse dezbaterii in aceasta Comisie sa priveasca strict drepturile omului. Iar eu am precizat ca nu sunt cea care stabilesc vinovății si ca sunt institutii abilitate care vor face aceste verificari”, a sustinut ministrul de Interne.

UPDATE: Sefa MAI a ajuns la Comisie, declarand- ca raspuns unei intrebari adresate de jurnalisti – ca nu a fost chemata la audieri la Parchet in cauza vizand incidentele violente de la miting.

Astfel ca atat ministrul Carmen Dan, cat si colonelul Catalin Paraschiv, comandantul Brigazii Speciale a Jandarmeriei Romane, sunt asteptati marti la Comisia pentru drepturile omului de la Camera Deputatilor. Este vorba despre o intrevedere programata sa inceapa la ora 11 si la care ar fi urmat sa participe si Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, precum si directorul Institutului Roman pentru Drepturile Omului, Adrian Bulgaru.

Intalnirea are drept scop lamurirea „unor aspecte legate de posibile incalcari ale drepturilor omului la manifestarile de protest din data de 10 august 2018”.

Amintim ca Paraschiv a dat explicatii in fata procurorilor cu privire la mitingul in cauza, in timp ce Carmen Dan a venit culamuriri in fata Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, luna trecuta, mai exact in 21 august.

author avatar
Cristina Stefan
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger