AcasăNewsMinistrul Culturii a inaintat o data la care Opera ar putea avea...

Ministrul Culturii a inaintat o data la care Opera ar putea avea manager

Desi inca de la preluarea mandatului sau preciza ca intentioneaza sa numeasca un manager interimat la Opera Nationala cat mai curand, din cate a subliniat recent Corina Suteu acest lucru nu se va intampla mai devreme de 20 mai. Adica peste aproape doua saptamani.

Acest lucru a fost mentionat de catre noua sefa de la Ministerul Culturii duminica, in cadrul unei emisiuni difuzate de Pro TV. Cat priveste situatia la care s-a ajuns la institutia in cadrul careia, se stie, de saptamani bune e o stare de tensiune, noul ministru nu s-a ferit sa admita ca e vorba de una grava. „Este intr-adevar o situatie grava, dar care, de fapt, dezvaluie o serie de lucruri si anume faptul ca, pana la urma, institutia de spectacol in Romania nu a fost reformata cu instrumente suficient de adaptate evolutiei generale a spectacolului in lume”, e de parere Suteu.

In privinta solutiilor pe care are in plan sa le gaseasca pentru aceasta chestiune, ministrul Suteu a adus in discutie in primul rand faptul ca intentioneaza sa reporneasca dialogul la nivelul acestei institutii. „Incerc sa reangajez dialogul cu toate partile implicate in acest (…) santier enorm, dar sa folosesc momentul de la Opera ca pe o oportunitate sa reformez si sa aduc ameliorari modului in care institutiile de repertoriu exista in Romania”, a conchis sefa Ministerului Culturii.

sursa foto: Dupa 20 de ani/Pro TV

114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger