Cauta

Ministrul Cîțu, discurs în Parlament: Semnatarii acestei moțiuni sunt criminali/Sunteți niște țepari (VIDEO)

Cîțu a ieșit iar la atac la adresa PSD: ”Este condus de vâslașul lui Dragnea, Ciolacu "Ecologistul"”

Aflat din nou în fața testulului moțiunii în Parlament, ministrul Finanțelor din Guvernul liberal a ales să-și susțină cauza în fața colegilor parlamentari făcând uz de un ton categoric la adresa social-democraților, inițiatori ai demersului, dar și de un limbaj presărat cu termeni mai puțin de așteptat într-un discurs prezentat în fața Legislativului.

„Sunt astăzi în fața dvs. nu pentru a încerca să-i conving pe semnatarii moțiunii că ceea ce au scris în moțiune este greșit și de-a dreptul mizerabil, sunt aici pentru că românii trebuie să știe că în timp ce eu și PNL gestionăm cu succes – și repet – cu succes – această criză, semnatarii moțiunii încearcă să ne oprească. (…) Semnatarii acestei moțiuni sunt criminali, în opinia mea, pentru că și-au permis să șantajeze acest Guvern, amenințând cu respingerea în Parlament a prelungirii stării de urgență. Acești criminali în opinia mea au jucat poker cu sănătatea românilor, încercând să-l șantajeze chiar și pe președintele României. Timp de două luni de zile, în care am implementat măsuri pentru relansarea economiei, au modificat în Parlament într-un mod criminal și populist toate aceste măsuri”, a susținut, pe un ton categoric, ministrul Cîțu, la dezbaterea moțiunii simple care îl vizează, la Camera Deputaților.

La un moment dat, oficialul guvernamental s-a adresat direct semnatarilor moțiunii. „Cel mai josnic lucru pe care l-au făcut în această moțiune este că, fără niciun fel de respect pentru români, pentru cei afectați de această criză, au folosit acest virus nenorocit, care a generat victime, și în România și peste tot în lume, pentru a-și promova moțiunea și agenda politică. Și acum mă adresez doar semnatarilor acestei moțiuni: cât de ticăloși să fiți încât să vă folosiți de acest virus ca să atacați Guvernul României?”, i-a întrebat Cîțu.

Ministrul Finanțelor a continuat spunând că „acest Guvern a gestionat bine aceste două crize suprapuse” și că „România liberă, fără PSD, merge înainte”. „Ați lăsat statul român nepregătit și vulnerabil. Pentru asta ar trebui să răspundeți penal toți”, a a fost auzit Cîțu spunând în Parlament.
La un moment dat, Florin Cîțu a făcut trimitere la spusele lui Klaus Iohannis, știut fiind faptul că șeful statului a atacat în mai multe rânduri PSD-ul, de la începutul crizei COVID. „Președintele României v-a atras în permanență atenția să nu mai atacați statul român, mai ales din Parlament. V-a cazut greu la stomac, dar nu v-ați oprit din a ataca statul român”, a susținut ministrul.

Totodată, susținând cauza programului IMM Invest, comparând situația cu programul StartUp Nation, lansat de PSD. „Nu ați plătit niciun leu, 3 ani de zile aproape. (…) Sunteți niște țepari, ați dat țeapă oamenilor”, a mai acuzat Cîțu, de la tribuna Parlamentului.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • E oficial. Ursula a dat undă verde pentru importurile din Ucraina până în 2025
  • Gabriela Firea, a doua scrisoare deschisă către Nicușor Dan: „Domnule primar, sunteți serios?”
  • Real Madrid, regina Europei
  • Reputația Americii, în pumnii lui Trump
  • Politica de condamnare. Cum va juca Biden cartea vinovăției lui Trump?
  • Burse, cluburi, suporteri. Cât de rentabile sunt acțiunile în fotbal?
  • Băncile globale trag alarma: reglementările ecologice, un nou tip de risc imobiliar
  • Întâlnire de gradul 3!
  • Summitul lui Zelenski, mult zgomot pentru nimic?
  • Exit mobile version