AcasăNewsMinistrul Cîmpeanu explică de ce vrea revenirea la trimestre în școli: „Calitatea...

Ministrul Cîmpeanu explică de ce vrea revenirea la trimestre în școli: „Calitatea învățământului a scăzut”

Sorin CimpeanuCe se va întâmpla cu elevii la iarnă? Sorin Cîmpeanu, anunțul despre închiderea școlilor, în plină criză energetică

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu spune că așteaptă o evaluare a specialiștilor pentru a se lua decizia dacă se revine sau nu la anul școlar cu trei trimestre. O asemenea decizie ar putea fi anunțată în luna martie.

„Schimbarea de formă trebuie să fie dublată de o schimbare de fond, legată de evaluare, de care avem atât de mare nevoie. Astăzi, aproape toată ziua am petrecut-o cu colegii din domeniu pentru a vedea ce putem face pentru standardizarea evaluării. Sunt câteva soluții pe care deja le-am identificat. Avem nevoie și de alte soluții, care să vină în paralel cu această nouă formă de organizare. Având cinci vacanțe, dintre care trei sunt poziționate foarte clar, cele trei trimestre ar putea să cuprindă și săptămâna școala altfel și săptămâna verde”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Renunțarea la semestre după 24 de ani

O asemenea schimbare ar putea permite „o modalitate de evaluare care să ne permită să vedem pierderile din această perioadă de pandemie”.

„Pot să vă spun următoarele lucruri: Am început cu semestre din 1998. Nu știu dacă este o coincidență sau nu, dar din 1998, calitate sistemului educațional a scăzut continuu. Tot de atunci am avut o rată de promovare mică la examenele naționale și a început să crească puternic și abandonul școlar. Nu știu dacă este o coincidență. Aștept analiza făcută de specialiști. Sunt convins că și cei care au semne de întrebare în fața argumentelor vor înțelege că este într-adevăr momentul să schimbăm ceva pentru a opri declinul educației. Am ajuns la un punct de minim sub care nu mai putem coborî”, a mai explicat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit prezentării succinte a noii formule, elevii ar avea cinci vacanțe, cât și activități desfășurate în afara școlii. Astfel, un program precum „Săptămâna altfel” sau „Săptămâna verde” ar putea să contribuie la dezvoltarea unor competențe și abilități socio-emoționale ale copiilor. Decizia privind revenirea sau nu la trimestre va fi luată în luna martie.

author avatar
Andreea Vlad
176 afisari

2 COMENTARII

  1. Singurul lucru care a scazut sunt nr elevilor care iau burse si asta din pixul ala destept al d stra!! Calitatea elevilor si prof este la fel politicienii care le bulverseaza vietile intr adevar e proasta!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger