AcasăNewsMinistrul Cazanciuc, prins in valtoarea cazului Duicu

Ministrul Cazanciuc, prins in valtoarea cazului Duicu

Directia Nationala Anticoruptie confirma informatia potrivit careia ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a propus-o pentru functia de procuror-sef al Sectiei Judiciare a DNA pe Elisabeta Ponea, sotia fostului inspector-sef al IPJ Mehedinti, Constantin Stefan Ponea, retinut in dosarul de coruptie Adrian Duicu.

Chestionat pe tema in aprilie, ministrul Robert Cazanciuc a dezmintit informatia ca ar fi propus-o pe Elisabeta Ponea pentru vreo functie

Propunerea lui Cazanciuc a fost facuta pe 2 septembrie, la nici trei luni dupa ce, conform DNA, baronul PSD Adrian Duicu ar fi facut trafic de influenta in biroul lui Victor Ponta. Procurorii anticoruptie sustin ca Adrian Duicu a facut trafic de influenta, cerand ca seful IPJ din judet, Constantin Ponea, sa fie mentinut si apoi avansat, iar sotia sa avansata pe o functie de conducere in cadrul unei structuri de Parchet din Bucuresti.

Cazanciuc, prins cu minciuna

Aceasta informatie apare in propunerea de prelungire a arestarii preventive a baronului de Mehedinti Adrian Duicu. „La data de 2 septembrie 2013 inculpatul DUICU IOAN-ADRIAN i-a transmis inculpatului PONEA CONSTANTIN STEFAN un mesaj SMS cu urmatorul continut: <<Zilele.astea.o.sa.fie.contactata.sotia.ta!>>. La data de 4 septembrie 2013, Ministerul Justitiei a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea ca numita PONEA ELISABETA sa fie numita in functia de procuror sef al Sectiei Judiciare a Directiei Nationale Anticoruptie”, se arata in referatul DNA. Iata cum dezmintea ministrul Cazanciuc, in aprilie anul acesta, povestea cu Elisabeta Ponea: „Nu am formulat o asemenea propunere. D-na Ponea a fost unul dintre zecile de magistrati care au fost la Ministerul Justitiei in perioada in care incercam sa gasim procurori adecvati pentru diversele functii de conducere libere, vacante la nivelul conducerii Ministerului Public, d-na Ponea avand 2 mandate de procuror general la Parchetul Curtii de Apel Craiova in perioada 2006-2012, deci un om cu foarte mare experienta care teoretic poate sa aspire la o functie de conducere la nivelul Ministerului Public. D-na Ponea nu se regaseste printre propunerile facute de Ministrul Justitiei nici pentru Parchetul General, nici pentru alta structura de parchet. Propunerile ministrului au fost cele care sunt deja in momentul de fata in functie”. Numai ca, DNA sustine contrariul si este la un pas de a arunca in aer Guvernul Ponta.

Opozitia cere demisia lui Cazanciuc printr-o motiune simpla

PNL si PDL vor depune o motiune simpla in Parlament, referitoare la implicarea ministrului Justitiei in cazul Duicu, maine, in cadrul sesiunii extraordinare. Anuntul a fost facut de liderul PDL Vasile Blaga, care a precizat si ca cele doua partide initiatoare cer demisia ministrului Robert Cazanciuc. ”Caracatita politica a lui Victor Ponta continua asaltul impotriva unor institutii care nu ar trebui sa intre sub nicio forma sub controlul politic”, a decretat presedintele PDL. Depunerea motiunii le va strica vacanta parlamentarilor, care vor fi nevoiti sa o dezbata in cadrul altei sesiuni extraordinare.

author avatar
National
687 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger