AcasăNewsMinistrul Borbely vrea taxa de inmatriculare pentru toata lumea

Ministrul Borbely vrea taxa de inmatriculare pentru toata lumea

La jumatatea lui 2012 sau, cel mai tarziu, in 2013, taxa de imatriculare va fi inlocuita cu un sistem prin care toti proprietarii de masini  platesc  in functie de noxele care ies din teava de esapament.

masini-noi-taxa-auto-prima-vanzare-guvern„Am intentia de a introduce, daca e posibil de la jumatatea anului vitor, daca nu, atunci de la 1 ianuarie 2013, o carte verde, care inseamna, ca si in alte state, ca trebuie sa te duci in fiecare an la cei care verifica noxele care ies din teava de esapament, fac masurarea, iar daca nu mai corespunzi normelor, nu poti sa mai circuli pe drumurile publice, trebuie sa repari masina si platesti o taxa in functie de noxe. Atunci plateste toata lumea”, a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Miistrul sustine ca toata lumea va avea acelasi statut: cine polueaza plateste. „Va fi o taxa mult mai mica, evident, iar atunci vom renunta la taxa de prima inmatriculare si toata lumea va avea acelasi statut, cel care polueaza plateste. Din pacate, toate masinile, chiar daca sunt mai noi, intr-o anumita masura polueaza”, a mai precizat Borbely.

120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger