AcasăNewsMinistrul Borbely ne scuteste de taxe care nu exista

Ministrul Borbely ne scuteste de taxe care nu exista

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anuntat ieri ca va suspenda pe un an taxa auto de prima vanzare. Aceasta taxa nici nu exista ca atare, iar cea de poluare va fi platita in continuare.

Superoferta ministrului Laszlo Borbely: taxa de poluare cu 25% reducere si amanarea ”primei vanzari”

O noua masura luata ”pe genunchi” a fost lansata de actualul guvern. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anuntat ieri, intai ” pe surse” apoi, prin viu grai, ca va face un mare hatar celor care vor sa scape de masinile lor vechi si mai mult sau mai putin poluante. Demnitarul a precizat ca are in vedere suspendarea platii taxei de prima vanzare pentru masinile inmatriculate inainte de ianuarie 2007 pe o perioada de un an, interval in care sa fie achitata doar taxa de poluare auto, redusa cu 25%.  Anuntul a fost atat de tentant, incat am cautat cu infrigurare prin lege sa vedem  cu cat vom plati mai putin. Si am gasit…NIMIC. Aceasta deoarece NICAIERI in Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, intrata in vigoare pe 13 ianuarie 2012, nu exista alaturate cuvintele ”prima” si ”vanzare”.  Deci scutirea este doar  o abureala guvernamentala cu iz politic.

Soferii si taxa abisala

Si ca sa fie convingator, Borbely ii caineaza pe bietii posesori de autovehicule, desi, pe alocuri, se indoieste de capacitatea soferilor de a intelege sensul adanc, abisal chiar, al informatiei izvodite de Guvern.  ”Desi noua taxa a fost anuntata de anul trecut, proprietarii de masini vechi nu au inteles indeajuns sistemul si nu au avut timp suficient sa isi vanda autovehiculele. Taxa  pe care trebuie sa o achite cumparatorul depaseste valoarea autovehiculului. Intr-adevar, exista si multe situatii aberante”, a spus ministrul. Intr-adevar, domnule ministru, iar una dintre acestea este scutirea de ”prima vanzare”, o taxa inexistenta.

author avatar
Arpad Dobre
279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger