AcasăNewsMinistrul Borbely cercetat de DNA pentru trafic de influenta

Ministrul Borbely cercetat de DNA pentru trafic de influenta

Ministrul Mediului Laszlo Borbely ar fi beneficiat de lucrari de 20.000 de euro pentru amenajarea unui apartament, in schimbul influentei sale in atribuirea unor contracte de lucrari ale Administratiei Nationale „Apele Romane” catre o firma din Negresti Oas. Procurorii DNA vor solicita avizul Parlamentului pentru cercetarea ministrului mediului, Laszlo Borbely, suspectat de trafic de influenta.

Procurorii anticoruptie oradeni au inceput deja urmarirea penala in acest dosar impotriva unicului asociat al firmei beneficiare a lucrarilor, SC Lescaci Com SRL din Negresti Oas, pe nume Ioan Ciocan, dar si impotriva unui consilier al lui Borbely, Szepessy Szabolcs, care ar fi intermediat intre omul de afaceri si ministru, potrivit datelor comunicate Mediafax de catre DNA.

Ioan Ciocan este invinuit pentru cumparare de influenta, iar Szepessy Szabolcs pentru complicitate la infractiunea de cumparare de influenta.

„In cursul anului 2011, invinuitul Ciocan Ioan, in calitate de reprezentant legal al firmei mai sus mentionate (n.r. – SC Lescaci Com SRL), prin intermediul invinuitului Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului Mediului si Padurilor, a cumparat influenta numitului Borbely Laszlo, ministru al Mediului si Padurilor, prin efectuarea in folosul acestuia de lucrari de amenajare a unui apartament, lucrari in valoare de aproximativ 20.000 de euro, pe cheltuiala societatii sale. Lucrarile au fost realizate in scopul obtinerii, prin intermediul influentei de care se bucura ministrul Mediului si Padurilor, de contracte cu Administratia Nationala «Apele Romane», institutie aflata in coordonarea acestui minister, cat si pentru a obtine cu prioritate plata unor lucrari contractate anterior cu aceeasi institutie publica si aflate deja in executie”, informeaza Directia Nationala Anticoruptie.

Invinuitilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 din Codul de procedura penala, precizeaza DNA.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, ministrul Laszlo Borbely nu a putut fi contactat, el aflandu-se in Polonia, la Sopot, unde participa la Consiliul Informal de Mediu, ale carui lucrari se desfasoara in perioada 10-12 iulie.

Conform declaratiei de avere, ministrul Mediului nu detine in proprietate vreun apartament. Surse judiciare sustin ca ar fi vorba de un apartament aflat in proprietatea soacrei ministrului Mediului. Aceleasi surse afirma ca luni au avut loc perchezitii legate de acest dosar, inclusiv la Ministerul Mediului.

Purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale „Apele Romane” (ANAR) a declarat, pentru Mediafax, ca administratiile bazinale din tara sunt cele care atribuie contractele pentru lucrari. Acelasi reprezentant al ANAR a declarat ca nici o filiala din tara a institutiei si nici „centrala” din Bucuresti nu a primit vreo solicitare de documente din partea procurorilor anticoruptie.

 

248 afisari

1 COMENTARIU

  1. NORMAL CA NU AU VOTAT CUM A VRUT „CONU” SI IMEDIAT AU INCEPUT SA FABRICE CEVA DOSARE SA VA SCOATA DIN PIATA SI SA NU MAI DESCHIDETI GURA , ASA CA PUNETI MANA UNITI-VA CU CEILALTI SI DATI-LE CU PRAF DE MERS PINA NU ESTE TIRZIU, ORI VA POTOLITI SI ASCULTATI DE TATICU ORI LA DNA INCET ,INCET CU TOTII TREBUIE SA VA GASEASCA CU CEVA .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger