AcasăNewsUPDATE Ministerul Economiei: S-a ajuns la un consens cu sindicatele din Valea...

UPDATE Ministerul Economiei: S-a ajuns la un consens cu sindicatele din Valea Jiului. Minerii reiau lucrul

(foto:magazinsalajean.ro)

UPDATE Reprezentantii Ministerului Economiei au ajuns la un consens cu liderii de sindicat din Valea Jiului, fiind astfel create premisele pentru stingerea conflictului de munca si reluarea activitatii incepand de vineri seara, au anuntat reprezentantii Ministerului Economiei.

Inainte de intalnirea cu reprezentantii conducerii Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani si o delegatie a minerilor, sositi vineri la Bucuresti pentru a discuta cu reprezentantii Ministerului Economiei, ministrul Lucian Bode a declarat ca este dispus la dialog.

(foto:magazinsalajean.ro)

„Suntem dispusi la dialog si sa gasim solutii astfel incat activitatea in Valea Jiului sa inceapa”, a declarat Bode.

Minerii de la cele sapte exploatari din Valea Jiului -Lonea, Petrilea, Livezeni, Vulcan, Paroseni, Lupeni si Uricani – au declansat protestele la inceputul acestei saptamani. Ortacii cer majorarea cu 100 de lei a sporului de periculozitate, pana la 700 de lei, si cresterea pretului carbunelui livrat producatorilor de energie.

Ministerul Economiei a anuntat joi ca minerii care lucreaza la minele viabile Lonea, Livezeni, Lupeni si Vulcan ale CNH ar putea primi o majorare cu 100 de lei a sporului de conditii grele dupa formarea Complexului Energetic Hunedoara, programata pentru luna mai, potrivit Mediafax. In replica, sindicalistii au spus ca majorarea anuntata de institutie nu este realizabila, deoarece Complexul Energetic Hunedoara se va infiinta abia in trimestrul al treilea al anului curent.

99 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bine ca a-ti gasiti o solutie cu animalele astea, le spuns asa deoarece in 1990 au fost niste descreierati, niste nenorociti, loveau tot ce intalneau in cale.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger