AcasăNewsMinistrul Bode, mesaj ferm înainte de noaptea de Înviere: Organizarea de evenimente...

Ministrul Bode, mesaj ferm înainte de noaptea de Înviere: Organizarea de evenimente publice și private e interzisă – VIDEO

Ministrul Bode, mesaj ferm înainte de noaptea de Înviere: Organizarea de evenimente publice și private e interzisă - VIDEO

Cum doar câteva zile până la Sărbătorile Pascale ortodoxe, ministrul de Interne a ținut să sublinieze faptul că în noaptea de Înviere nu e permisă organizarea de evenimente private.

A fost, practic, un mesaj menit să ajungă la urechile celor care s-ar putea gândi să profite de pe urma ridicării restricțiilor de circulație, în noaptea de Înviere, pentru a ajunge oriunde altundeva decât la biserică, în condițiile în care autoritățile au anunțat cât se poate de clar că doar aceste deplasări sunt permise, cu ocazia marii sărbători ortodoxe.

”Organizarea de evenimente publice și private este interzisă și vă spun foarte clar: nu vom ezita să dispunem măsurile legale care se impun, în cazul în care normele sunt încălcate. Știm foarte clar că restaurantele și cafenelele sunt închise în funcție de incidența cumulată în ultimele 14 zile la mia de locuitori. Se închid la ora 22.00 cu o capacitate de 50%, de exemplu, dacă incidența e sub 1,5, iar Hotărârea CNSU e foarte clară: e interzisă desfășurarea activităților în baruri, cluburi și discoteci, în această perioadă”, a menționat Lucian Bode, miercuri seară, într-o intervenție la postul B1 TV.

Ce spunea recent și premierul

Și premierul Florin Cîțu a fost întrebat din direcția presei, la finele ședin’ei de Guvern de miercuri, despre acest subiect, în contextul ridicării, temporar, a restricțiilor de circulație, în noaptea de Înviere. Dialogul a sunat în felul următor:

”Reporter: Având în vedere că în seara de Înviere restricțiile vor fi ridicate pentru cei care merg la slujbele religioase, cum aveți de gând să verificați că toată lumea care va fi pe stradă seara va merge la slujba religioasă şi nu va merge la petrecere? Vor fi mai multe controale, ne așteptăm la mai multe controale?

Florin Cîţu: În primul rând, ştiţi foarte bine că în acea noapte nu este deschis niciun restaurant, nu este nimic deschis. Singurele sunt lăcașurile unde poți să mergi la biserică, poți să mergi pentru sărbătoarea Paștelui și atât. Avem încredere că oamenii vor sărbători și sunt sigur că vor sărbători sărbătoarea Paștelui, vor merge la sărbătoarea Paştelui și vor respecta regulile în vigoare: restricțiile de distanţare, mască și dezinfectant.

Reporter: Dar vorbim și de petreceri private, unde…

Florin Cîţu: Să ştiţi că acest risc există în fiecare zi, al petrecerilor private, nu este doar în acea noapte și nu avem o problemă cu așa ceva.

Reporter: Am întrebat doar dacă vor fi mai multe controale. Aţi discutat de acest lucru?

Florin Cîţu: Vă spun că, în acest moment, pentru sărbătoarea Paștelui am luat toate măsurile, am avut discuțiile cu cultele religioase și, în acest moment ,suntem siguri că cetăţenii României vor respecta legislația în vigoare. ”

Deja s-a aflat încă de zilele trecute că în noaptea de Înviere, adică în noaptea de 1 spre 2 mai, sunt permise deplasările până la ora 05 dimineața, doar pentru a se merge la lăcașurile de cult, la slujbe, fără să mai fie necesară completarea unei declarații pe propria răspundere, cum se întâmplă în restul zilelor, câtă vreme e în vigoare starea de alertă și sunt restricții de circulație pe timp de noapte.

144 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger