AcasăNewsMinistrul Berca: Niciun salariu nu este decent pentru politistul obisnuit sa fure

Ministrul Berca: Niciun salariu nu este decent pentru politistul obisnuit sa fure

Gabriel Berca

Ministrul de Interne, Gabriel Berca, a declarat, duminica, la ProTV, ca indiferent cat ar fi de mare salariul politistilor, tot nu ar fi suficient in cazul celor obisnuiti sa fure. Acesti angajati trebuie dati afara din sistem, a spus oficialul, in emisiunea „Dupa 20 de ani”, difuzata duminica de Pro TV.

Gabriel Berca

Cand a venit vorba de salariile politistilor, ministrul a afirmat: „Problema lor este de stabilitate, si in acest moment o au, si respect, adica la modul in care sunt tratati de cetatenii certati cu legea si cum ii protejeaza statul. Nu vreau sa mai vad politisti umiliti de tot felul de personaje”, a spus Berca.

Intrebat care ar fi salariul decent pentru un politist, ministrul Gabriel Berca a spus ca pentru cel obisnut sa fure, nicio remuneratie primita de la stat nu e suficienta.  „Pentru cel care e obisnuit sa fure niciun salariu nu este decent, el o face si e supus tentatiei. Trebuie sa-i dam afara din sistem pe acesti oameni. In rest, sunt convins ca trebuie sa fie un salariu mult mai mare decat este acum. Insa, totusi, Romania a facut niste eforturi in ultimii doi ani de zile pentru a fi stabilizata din punct de vedere economic si s-a platit un cost politic foarte important. Avem nevoie de cresteri de salarii. Incercam si ne-am asumat revenirea salariilor dupa 1 iunie, si mai departe sa vedem”, a mai spus ministrul Berca.

„Ministerul Administratiei si Internelor are anticorpii necesari pentru a curata sistemul. Nu imi fac iluzii, pentru ca stie ca va exista in continuare coruptie, dar important este ca aceasta sa fie diminuata”, a mai spus Berca.

179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger