AcasăNewsMinistrul belgian al transporturilor, demisie pe fondul atacurilor de pe Zaventem

Ministrul belgian al transporturilor, demisie pe fondul atacurilor de pe Zaventem

La aproape trei saptamani de la atacurile sangeroase care au avut loc pe aeroportul belgian, atentate revendicate de membri ai autointitulatei grupari teroriste „Stat Islamic” si soldate cu zeci de morti si raniti, un oficial guvernamental a facut un pas inapoi.

Este vorba despre ministrul Transporturilor din guvernul de la Bruxelles. Anuntul demisiei reprezentantului Executivului belgian vine pe fondul faptului ca, potrivit BBC, la urechile opiniei publice a ajuns recent un raport confidential din directia forurilor europene. Raportul dateaza inca de anul trecut si contine o analiza ce atesta faptul ca la aeroportul Zaventem s-ar fi constatat inca de pe atunci probleme de securitate.

Dupa cum se stie deja, aeroportul respectiv a fost tinta a doua atacuri, produse in dimineata zilei de 22 aprilie. De asemenea, un astfel de atac a fost pus la cale si la metrou, in zona unor sedii ale unor institutii europene situate la Bruxelles. Cele trei atentate au curmat vietile a 32 de oameni. Ulterior, timp de 12 zile, aerogara a fost inchisa.

sursa foto: wikipedia

author avatar
Cristina Stefan
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger