AcasăNewsMinistrul Apararii pregateste un tun imobiliar de zeci de milioane de euro!

Ministrul Apararii pregateste un tun imobiliar de zeci de milioane de euro!

Probabil pentru ca are cel mai mare dormitor de serviciu dintre toti membrii Guvernului, Mircea Dusa a inceput sa aiba si apucaturi de nabab.

Mircea Dusa face pe nababul pe banii Armatei

Astfel ca s-a apucat sa arunce cu zeci de milioane de euro in stanga si in dreapta. Ce-i drept, nu din propriul buzunar, „generosul” Dusa preferand sa toace putina „zestre” ce-i mai ramasese Armatei Romane. Si care va fi acum deposedata si de ultimele terenuri si locatii pe care le mai detinea in marile orase ale tarii.

Experimentul Timisoara

Pentru ca pe la Deveselu nu i-au mai dat voie americanii sa calce, ministrul Apararii si-a facut de lucru la Timisoara. Unde, tam-nesam, spre stupefactia generalilor Armatei Romane, care nu fusesera consultati inainte, a anuntat public ca va ceda gratuit municipalitatii sapte terenuri apartinand ministerului pe care il conduce. „Daca noi consideram ca anumite locatii, anumite terenuri, pentru ca avem si multe terenuri, nu mai sunt necesare Armatei, le vom transmite catre administratiile locale, pentru a le folosi in obiectivele de dezvoltare economica, sociala si administrativa pe care le are fiecare localitate” a fost declaratia care a luat prin surprindere pe toata lumea. Primele „donatii” vor avea loc la Timisoara, unde deja este pe cale sa izbucneasca un scandal de proportii, existand informatii ca pe terenurile cedate „moca” de catre Armata ar putea aparea, in parteneriat public – privat, complexe rezidentiale care sa umfle conturile si asa doldora ale marilor „rechini” imobiliari.

Zeci de terenuri apartinand unitatilor militare vor fi cedate gratis

In ciuda militarilor

Nastrusnica initiativa a lui Mircea Dusa este cu atat mai inexplicabila cu cat nimeni nu i-a cerut acestuia sa faca un asemenea gest. Si atunci de ce se repede ministrul Apararii sa renunte la un patrimoniu de zeci  de milioane de euro, cat valoreaza terenurile pe care le va „dona” acum? Mai ales cand este bine cunoscuta situatia materiala a militarilor profesionisti, carora bugetul anemic al ministerului nu poate sa le asigure macar conditii normale de instructie! Astfel ca, in timp ce pilotii militari sunt condamnati la moarte din cauza lipsei combustibilului, seful lor cedeaza fostele poligoane din a caror simpla inchiriere s-ar fi putut lesne obtine sume uriase. Oare sa nu fie doar simple zvonuri vorbele despre „zgarie norii” care se vor construi in curand in locurile fostelor unitati militare?

author avatar
Catalin Tache
1.990 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger