AcasăNewsMinistrul Apararii din Ucraina a demisionat

Ministrul Apararii din Ucraina a demisionat

In ziua in care primii militari ucraineni au inceput sa fie retrasi din Crimeea, odata ce teritoriul a fost anexat Federatiei Ruse, ministrul Apararii de la Kiev si-a anuntat demisia.

Pe fondul criticilor privind modul in care a gestionat chestiunea Crimeei, regiune care, de cateva zile, a fost alipita Rusiei, urmare a referendmului de duminica trecuta, in cadrul caruia 96% dintre locuitorii peninsulei si-au manifestat sustinerea fata de anexarea la statul condus de Vladimir Putin, Igor Tenyukh si-a dat demisia. Desi Tenyukh a tinut sa respinga intreg sirul de comentarii negative la adresa sa, demnitarul a ales sa renunte la functie.

Initial, decizia sa a fost respinsa in Parlament, pentru ca mai apoi sa fie acceptata, la acest moment liderul de la Kiev fiind in postura de a face o noua nominalizare pentru portofoliul amintit. Va amintim ca Putin a anuntat ca Federatia Rusa a anexat Crimeea, desi referendumul in ura caruia s-a luat aceasta decizie nu a fost recunoscut de comunitatea internationala.

165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger