AcasăNewsMinistrul Apararii: "Baza de la Deveselu, operationala din toamna"

Ministrul Apararii: „Baza de la Deveselu, operationala din toamna”

Mircea Dusa, ministrul Apararii Nationale, a anuntat ca Baza militara de la Deveselu va deveni operationala din toamna acestui an.

La Deveselu vor fi montate elemente ale scutului antiracheta, iar Mircea Dusa sustine ca se spera ca lucrarile sa fie finalizate in cel mai scurt timp.

„Lucrarile sunt in grafic. Sigur, mai avem de lucru la reamenajarea si modernizarea pavilioanelor, realizarea elementelor de comanda si control, retele de apa, canalizare si termoficare si alte lucrari de amenajare, respectiv a aleilor de acces atat catre site, cat si spre baza romaneasca, subunitate care va asigura protectia bazei de la Deveselu”, este mesajul transmis de Mircea Dusa.

Acesta a precizat ca partea romana a investit deja 30 de milioane de lei in lucrarile efectuate la Deveselu, iar tara noastra mai trebuie sa faca investitii de 17 milioane de lei.

Efortul este unul cat se poate de serios, insa ministrul Apararii Nationale da asigurari ca totul este spre binele Romaniei, in general, si al localnicilor din zona Deveselu, in special.

„Au fost facute investitii esentiale in infrastructura sociala si de utilitati a comunei. Au fost realizate retele de apa, de canalizare, statia de epurare, 80% din drumuri au fost asfaltate si iata ca partenerii nostri din SUA au facut in localitate investitii social-culturale, asa cum este gradinita ce urmeaza a fi data in folosinta in perioada urmatoare si investitia facuta la scoala, aceea de modernizare a intregii cladiri prin lucrari de reabilitare, incepand de la sarpanta si continuand cu amenajarea spatiilor interioare, modernizarea instalatiilor sanitare, a instalatiilor de incalzire. Cred ca locuitorii din Deveselu sunt multumiti de ceea ce se intampla in Deveselu in ultimii doi-trei ani. Iar in viitor va fi introdusa si retea de alimentare cu gaze”, a spus Mircea Dusa, ministrul Apararii Nationale.

author avatar
Cristi Ionita
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger