AcasăNewsMinistrul Agriculturii: TVA de 9% la alimente, cel mai tarziu de la...

Ministrul Agriculturii: TVA de 9% la alimente, cel mai tarziu de la inceputul anului 2013

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a precizat ca proiectul de buget pe anul 2012 va include si masura reducerii taxei pe valoarea adaugata pentru alimente, de la 24% la 9%.

Poiectul de buget pentru 2013 va include si masura reducerii taxei pe valoarea adaugata (TVA) de la 24% la 9% pentru alimente, a anuntat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, masura avand posibilitatea de a fi aplicata inca din 2012.

„Daca nu va fi in acest an, cu siguranta constructia bugetului pe 2013 va incepe cu un TVA redus”, a spus Daniel Constantin, citat de Antena 3.

Conform acestuia decizia luta a fost prevazuta drept o solutie pentru combaterea evaziunii fiscale in cazul produselor alimentare, adaugand ca, pentru aplicarea TVA-ului micsoarat, se poarta discutii intre Ministerul Agriculturii si cel al Finantelor.

„Suntem in discutii, discutam zi de zi cu Ministerul de Finante si sper ca dupa misiunea Fondului Monetar International din data de 25 iulie sa putem sa prezentam un grafic foarte clar de implementare a TVA redus la produsele alimentare, de 9%. Eu personal imi doresc chiar din acest an, pe doua zone, morarit si panificatie, sa introducem acest TVA redus, pentru ca acolo este evaziunea cea mai mare in agricultura”, a mai spus ministrul.

Micsorarea TVA-ului s-ar putea insa sa nu se simta si in buzunarel romanilor, Daniel Constantin afirmand ca scaderea taxei va conduce mai exact doar la micsorarea evaziunii fiscale cu 15 – 20%, nu si diminuarea pretului.

author avatar
Ionut Zgimbau
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger