AcasăNewsMinistrul Agriculturii, Stelian Fuia: Pretul la oua ar putea scadea in saptamanile...

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia: Pretul la oua ar putea scadea in saptamanile urmatoare

(foto: monitorulcj.ro)

Ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, a declarat ca preturile la oua nu s-au modificat la producatori si ca majorarile au fost cauzate, in unele cazuri, de conditiile meteo. Acesta a precizat ca spera ca situatia se va schimba in cursul saptamanilor urmatoare, cand costul oualor ar putea scadea.

(foto: monitorulcj.ro)

„Pretul la producator nu s-a schimbat la oua. Saptamana trecuta s-au livrat de la producatori 1,2 miliarde de oua. Cresterea pretului pe piata este o conjunctura momentana, cauzata si de situatia meteo din ultimul timp, si probabil ca cei care fac comert si stiu ca, daca nu mai vin oua din import acum, ca este mai greu pentru ca s-au impus noi norme de bunastare la pasarile ouatoare, ca nu mai este o oferta asa de mare pe piata, probabil ca au crescut pretul”, a spus ministrul Agriculturii, citat de Mediafax.

Fuia a explicat ca scumpirea oualor a aparut pe lantul de livrare al acestora si a precizat ca va discuta cu oficialii Consiliului Concurentei despre aceasta problema, dar ca spera ca preturile vor scadea in saptamanile ce vin. „Eu totusi sper ca, in saptamanile urmatoare, pretul la oua va scadea si piata se va regla”, a adaugat Fuia.

Ministrul a sustinut ca nu are informatii despre faptul ca in unele supermarketuri nu mai pot fi gasite oua, spunand ca pe piata trebuie sa existe in continuare aceste produse, deoarece gainile nu sunt „o fabrica pe care sa o inchizi”. „Daca acum trei saptamani aveam oua, ar trebui sa avem si acum. Gaina nu este o fabrica pe care sa o inchizi si sa nu mai faca oua, este un organism viu care face oua”, a spus Fuia.

Ministerul Agriculturii a transmis anterior un comunicat in care arata ca majorarea preturilor oualor nu a fost determinata de lipsa productiei, ca urmare a schimbarii sistemului de crestere a gainilor, si nici de cresterea preturilor de producator, fara sa prezinte insa si motivele evolutiei preturilor. Institutia a amintit totodata ca sistemul de custi neimbunatatite nu mai poate fi utilizat, de la 1 martie, potrivit unei directive europene.

232 afisari

3 COMENTARII

  1. sunt distribuitor de oua,daca exista oua in romania la 0,35 lei la producator le cumpar eu pe toate,eu am sunat la peste 50 de ferme din toata tara si nici un producator nu iti da oul la un pret mai mic de 0,70 lei

  2. Incoerența acestui cetățean este vecină cu prostia. Dacă o fermă este programată și dotată să producă 1 milion de ouă pe săptămână, să zicem, atât produce. Nu contează anotimpul, pentru că temperatura este optimizată la maximum pe timpul iernii, ce tot mănâncă rahat? Care fermier nu se îngrijește de asta și e de acord să-i scadă randamentul și profitul în raport de vreme? Prea ne crede proști pe toți. Când în numai 2 săptămâni prețul cel mai mic a sărit de la 0,45 la 0,7 lei cert este o creștere, fără ”probabil”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger