AcasăNewsMinistru suedez: Romania nu are vointa politica in problema romilor

Ministru suedez: Romania nu are vointa politica in problema romilor

Ministrul suedez Birgitta Ohlsson este de parere cain Romania nu exista vointa politica pentru rezolvarea situatiei romilor.


Ba mai mult, Ohlsson sustine ca este nevoie de un sistem comun de monitorizare a situatiei drepturilor omuluiin tarile UE, care sa includa si sanctiuni.

„Suedia si Romania au purtat mai multe negocieriin privinta folosirii fondurilor europene pentru romi, astfelincat acestia sa nu mai emigreze. Sunt dezamagita de faptul ca Guvernul roman nu a dorit sa coopereze la nivel european. Avem nevoie de alti actori pentru aceste negocieri.in Romania lipseste vointa politica.in acelasi timp nu exista capacitatea administrativa pentru utilizarea eficienta a banilor UE. Este una dintre cele mai sarace tari din Uniune. Probabil ca si mandria joaca un rol – Romania nu doreste sa aiba observatori din alte tari. Discriminarea romilor nu este un fenomen romanesc, el afecteaza multe tari europene precum Franta sau Ungaria. Siin Suedia avem o istorieintunecata”, a precizat ministrul suedez pentru Afaceri Europene,intr-un interviu acordat cotidianului austriac Der Standard.

author avatar
Andra Nesu
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger