AcasăNewsMinistrii propusi de Ponta: Mircea Dusa la MAI, Mona Pivniceru la Justitie....

Ministrii propusi de Ponta: Mircea Dusa la MAI, Mona Pivniceru la Justitie. AFLA restul numelor!

Victor Ponta

Premierul Ponta a anuntat, luni, la pranz, ca i-a propus in functia de ministru pe: Mircea Dusa la Interne, Radu Stroe -ministru delegat pentru Administratie Publica, Titus Corlatean la Ministerul de Externe, Dan Sova pentru Relatia cu Parlamentul si pe judecatorul Mona Pivniceru la Justitie. Totodata, primul-ministru a anuntat ca presedintele interimar Crin Antonescu a acceptat propunerile pentru portofoliile amintite.

Victor Ponta

Iata principalele declaratii ale lui Victor Ponta:

  • As vrea sa va spun ca asa cum am anuntat la inceputul lunii mai, la momentul investirii in functie a actualului Guvern, Cabinetul actual ramane unul cu mandat limitat, pana in noiembrie. Daca va fi in continuare o majoritate a USL, va decide o structura europeana. Pana in noiembrie avem de asigurat o guvernare stabila, predictibila, care sa pregateasca ceea ce avem de facut ca schimbari fundamentale in societatea romaneasca in 2012- 20116
  • Mi-as fi dorit ca acest Guvern sa mearga astfel pana in luna noiembrie.
  • Guvernul trebuie sa se adapteze noii situatii prin luarea unor masuri, nu atat de schimbare de oameni, ci mai ales de strategie. Presedintele suspendat a primit, in mod clar, din partea poporului roman, un verdict. CCR urmeaza sa dea si un verdict juridic. Domnia sa a ales calea unei lupte oarbe pentru a-si pastra functiile, privilegiile si imunitatea de care beneficiaza
  • Guvernul trebuie sa dea un mesaj de stabilitate, de predictibilitate. Cosider ca Romania si evident Guvernul Romaniei trebuie sa iasa din logica de razboi din care sta de 8 ani de zile si ca singurul raspuns corect pe care trebuie sa-l dea atacurilor din ce in ce mai virulente din partea presedintelui suspendat Traian Basescu si al colegilor sai din PDL sa fie raspunsuri serioase, responsabile.
  • Romanii sunt obositi si satui de 8 ani de razboi distructiv.
  • Referitor la schimbarile discutate astazi (luni-n.r) cu partenerii din USL Daniel Chitoiu si Daniel Constantin – am apreciat ca deciziile trebuie luate rapid si inclusiv azi trebuie sa prezint presedintelui Antonescu propunerile de remaniere pe care le-am considerat necesare.
  • Presedintele Antonescu a acceptat toate aceste propuneri. Imi doresc ca asta seara sa aiba loc depunerea juramantului de catre noii ministri: pentru functia de Ministru al Administratiei si Internelor – Mircea Dusa; ministru delegat pentru Administratie – Radu Stroe; ministru al Afacerilor Externe- Titus Corlatean; ministrul pentru relatia cu Parlamentul -Dan Sova, Ministerul Justitiei – propus de catre colegii mei, o persoana care nu e implicata politic, dar care are autoritatea si experienta necesara – judecatorul Mona Pivniceru.
  • N-am nimic sa le reprosez fostilor ministri: Ioan Rus si Victor Paul Dobre – sunt oameni care si-au facut datoria.
author avatar
Cristina Stefan
343 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger