AcasăNewsMinistrii lui Hollande dau piept cu natiunea

Ministrii lui Hollande dau piept cu natiunea

Hollande le-a cerut francezilor sa-i acorde majoritate

„Cine nu va fi ales, va pierde fotoliul din Guvern”, le-a spus Francois Hollande ministrilor interimari, inainte de primul tur al alegerilor legislative, care s-a desfasurat ieri in Franta.

Hollande le-a cerut francezilor sa-i acorde majoritate

Masurile populare anuntate in prealabil, mai cu seama renuntarea la austeritatea ineficienta, trebuie sa-i asigure majoritatea.

Reducerea varstei pensionarii

Hollande si guvernul interimar trec marele examen de incredere in fata populatiei, prin votul de ieri si cel din 17 iunie. Socialistii ar trebui sa devina forta majoritara in Parlament, ca Hollande sa aiba sustinere ca sa implementeze promisiunile electorale. Pentru inceput, Hollande a anuntat reducerea varstei de pensionare la 60 de ani, pentru cei care au intrat in campul muncii la 18,19 ani. Pentru cele ce tin de eliminarea austeritatii in favoarea cresterii economice are nevoie de sprijinul deplin al Parlamentului. Francezii s-au prezentat ieri la urne pentru primul tur al alegerilor legislative.

Stanga este favorita

Toate sondajele indicau ca stanga este marea favorita, dar miza este daca Partidul Socialist iese majoritar absolut sau impreuna cu aliatii ecologisti. In caz contrar, vor trebui sa se alieze cu stanga radicala. François Hollande a lansat un apel francezilor ca sa-i ofere „o larga majoritate, solida si coerenta”, pentru a-si pune in aplicare promisiunile. Si liderul formatiunii de dreapta, UMP, Jean-François Copé, a cerut „sa fie aleasa din primul tur o majoritate de dreapta in Adunarea Nationala, pentru a impiedica ireparabilul, pentru a nu se spulbera ce a fost facut”.

author avatar
Adina Mutar
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger