AcasăNewsMiniștrii Educației și Sănătății, anunțuri importante în privința începerii școlii. Ce se...

Miniștrii Educației și Sănătății, anunțuri importante în privința începerii școlii. Ce se întâmplă când apare un caz pozitiv într-o clasă? – VIDEO

Miniștrii Educației și Sănătății, anunțuri importante în privința începerii școlii. Ce se întâmplă când apare un caz pozitiv într-o clasă? - VIDEO

Cu două săptămâni înainte de startul noului an școlar, miniștrii Sănătății și ai Educației au ieșit într-o conferință de presă cu anunțuri importante deopotrivă pentru elevi, părinți și cadre didactice, care așteptau să afle ce vor decide oficialii cu privire condițiile în care vor începe cursurile, pe 13 septembrie, dar și la regulile stabilite în această privință, dat fiind contextul generat de noul coronavirus.

Școlile încep cu prezență fizică, respectiv cu elevii și cadrele didactice la clase. ”Scenariile stabilite sunt în cea mai mare parte cunoscute. Până la atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori în localitate, toate creșele, grădinițele și școlile vor funcționa cu prezență fizică.

După depășirea ratei de infectare de 6 la mie, rămân deschise creșele și grădinițele, toți elevii intră în online, cu o singură excepție – învățământul special. De altfel, pentru învățământul special activitățile de terapie, activități prin care elevii cu cerințe educaționale speciale învață practic să supraviețuiască, vor fi permise și după depășirea ratei de infectare de 6 la mie. Este singura excepție. După depășirea ratei de infectare de 6 la mie, nu vor mai fi permise nici măcar activitățile remediale”, a anunțat ministrul Educației, citat de b1.ro.

Ce se întâmplă când e depistat un caz de infectare într-o clasă

Ministrul Sănătății a făcut precizări cu privire la măsurile de luat când apare un caz pozitiv într-o clasă.

”Dacă vorbim de învățământul preșcolar și de clasele de la pregătitoare până la clasa a șasea inclusiv, ca elevii din clasa din clasa copilului diagnosticat pozitiv să continue învățământul online timp de 14 zile, dar se poate reveni începând cu ziua a opta prin testare antigen rapidă în condițiile în care rezultatele acestor teste sunt negative. Această testare în ziua a opta se organizează în școli de către personalul medical acolo unde este disponibil sau prin mobilizarea echipelor DSP, acolo unde personalul nu este diponibil”, a anunțat Ioana Mihăilă.

În cazul părinților copiilor care refuză testarea în ziua a opta, se prelungește învățământul online până în ziua a 14-a, când elevii se întorc la școală – a mai precizat oficialul aflat în fruntea Ministerului Sănătății.

215 afisari

1 COMENTARIU

  1. Povestile astea nu au si un temei de drept ?
    Vreo lege ceva ?
    De ce testarea se face in scoala ? Au conditii de igiena pt prelevare de probe biologice ?
    Daca elevul vine la scoala, in a 8 a zi, face testul si e…pozitiv ?
    Se inchide toata scoala ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger