AcasăNewsUPDATE Ministrii Cabinetului Ponta, avizati de comisiile de specialitate

UPDATE Ministrii Cabinetului Ponta, avizati de comisiile de specialitate

UPDATE – Toti ministrii Cabinetului Ponta au primit aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate.

Ministrii propusi pentru a face parte din Cabinetul premierului desemnat, Victor Ponta, sunt audiati luni in comisiile de specialitate, la Palatul Parlamentului. Audierile au inceput la ora 10.

Printre primii audiati sunt liberalul Daniel Chitoiu, nominalizat pentru a conduce Ministerul Economiei in Guvernul Ponta si social-democratul Titus Corlatean, propus la Ministerul Justitiei. Dupa audierile din comisiile de specialitate, va avea loc votul de investitura, in plen, incepand cu orele 16.

Premierul desemnat Victor Ponta declara, duminica seara, ca va solicita astazi votul Parlamentului pentru investirea Cabinetului sau bazandu-se pe cei 232 de parlamentari care costituie gruprurile parlamentare ale USL si pe voturile UNPR si ale grupului minoritatilor. „Ma bazez maine pe o majoritate stabila care sa permita Guvernului USL pana la alegeri sa puna in practica obiectivele pentru care vine la guvernare”, a precizat premierul desemnat.

Ponta a prezentat pe 1 mai lista Guvernului. Florin Georgescu a fost desemnat pentru Ministerul Finantelor; Daniel Chitoiu (PNL) a fost nominalizat ministru al Economiei, Ioan Rus (PSD) – pentru Ministerul de Interne, Andrei Marga (PNL) – pentru fotoliul de ministru al Afacerilor Externe, Titus Corlatean (PSD) – ministru al Justitiei, Corneliu Dobritoiu (PNL) – ministru al Apararii Nationale, Leonard Orban – ministru al Afacerilor Europene, Mircea Diaconu (PNL) – ministru al Culturii, Daniel Constantin (PC) – ministru al Agriculturii, Ovidiu Silaghi (PNL) – ministru al Transporturilor, Eduard Hellvig (PNL) – ministru al Dezvoltarii Regionale, Dan Nica (PSD) – ministru al Comunicatiilor, Vasile Cepoi – ministru al Sanatatii, Rovana Plumb (PSD) – ministru al Mediului, Mariana Campeanu (PNL) – ministru al Muncii, Victor Paul Dobre (PNL) – ministru delegat pentru Administratie, Lucian Isar – ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, Mircea Dusa (PSD) – ministru pentru relatia cu Parlamentul, Liviu Pop – ministru delegat pentru Dialog Social.

Pe lista prezentata de Ponta in prima zi a lunii mai, propunerea pentru ministrul delegat pentru strategii guvernamentale era Victor Alistar. Intre timp, premierul desemnat a anuntat ca Alistar nu va mai face parte din Cabinetul sau, fara sa faca, insa, o alta nominalizare.

De asemenea, Ponta a anuntat, duminica seara, ca propunerea pentru Ministerul Educatiei este Ioan Mang, senatorul PSD inlocuind-o pe Corina Dumitrescu.

219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger