AcasăNewsMinisterul Transporturilor isi face „politie” proprie

Ministerul Transporturilor isi face „politie” proprie

Guvernantii creaza o noua autoritate care sa-i supravegheze pe soferi

Guvernantii le pregatesc transportatorilor auto o noua surpriza.  Este vorba de o institutie ai carei inspectori pot da buzna in autovehicule cand si cum au chef.

Guvernantii creaza o noua autoritate care sa-i supravegheze pe soferi

Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier pe numele sau de botez va fi infiintat, potrivit unui proiect guvernamental, prin reorganizarea Autoritatii Rutiere Romane, a Registrului Auto Roman si a Companiei de Autostrazi. Noua autoritate va functiona in subordinea Ministerului Transporturilor, inspectorii acesteia avand dreptul „sa opreasca orice autovehicul care circula pe drumul public si este utilizat la efectuarea transporturilor rutiere”.

Totodata, inspectorii pot opri vehiculele, „semnalizand regulamentar din pozitia statica in acelasi mod ca si politistii rutieri sau din autovehiculul din dotare aflat in mers”. In final, in document se precizeaza ca “in cazul unui control efectuat in trafic, inspectorii au dreptul sa patrunda atat in spatiul destinat conducatorului auto, cat si in spatiul destinat transportului  de marfuri si/sau persoane”.

author avatar
eNational
225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger