AcasăNewsMinisterul Sănătății va organiza o nouă sesiune de rezidențiat: în luna mai....

Ministerul Sănătății va organiza o nouă sesiune de rezidențiat: în luna mai. Data anunțată de MS

(foto: Facebook/Ministerul Sănătății)

În contextul în care au rămas peste 600 de locuri și posturi neocupate în sesiunea din toamna anului trecut, de la vârful Ministerului Sănătății s-a luat decizia de a se organiza o nouă sesiune, una extraordinară, a concursului de rezidențiat. Sesiune ce va avea loc în mai, adică peste mai puțin de patru luni.

De la nivelul Ministerului Sănătății (MS) s-a anunțat, marți, 17 ianuarie, că ministrul Alexandru Rafila a decis organizarea unei sesiuni extraordinare a concursului de rezidențiat, în data de 14 mai 2023, pentru cele 628 de locuri și posturi rămase neocupate în sesiunea noiembrie 2022.

Durata concursului

„Această sesiune se va desfășura împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București”, se precizează în comunicatul MS.

Conform aceleiași surse, concursul va fi organizat în mod similiar cu cel din luna noiembrie și va avea o durată de 4 ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări.

Rafila: „Continuarea pregătirii pentru tinerii medici este esențială”

Ministrul a amintit, în acest context, că un număr important de locuri rămase neocupate în sesiunea de rezidențiat din toamna anului trecut au fost în specialități precum medicina de urgență sau cea de familie.

“Multe din locurile rămase neocupate în sesiunea din toamna anului 2022 au fost în specialități deficitare, precum medicina de urgență, medicina de familie, chirurgie generală, neonatologie. Continuarea pregătirii pentru tinerii medici este esențială și, așa cum am declarat încă de la finalul anului trecut, am luat măsurile necesare pentru a oferi această nouă posibilitate absolvenților de medicină care nu au ocupat un loc în sesiunea precedentă a concursului de rezidențiat. Trebuie să ne asigurăm că tinerii medici au un loc de muncă și, totodată, sprijin în ocuparea tuturor locurilor disponibile, inclusiv în specialitățile deficitare.”, a declarat Alexandru Rafila, citat în același comunicat.

Lista locurilor și posturilor disponibile poate fi consultată pe site-ul rezidentiat.ms.ro.

133 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...

Misterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă cu 4.700 ani (VIDEO)

A apărut o nouă teorie despre construirea piramidelor circulă în ultimele zile. Acestea ar fi fost construite mult mai ușor pentru că în preajma...
proger