AcasăNewsMinisterul Sanatatii sesizeaza DNA in privinta Spitalului Judetean Tg. Mures

Ministerul Sanatatii sesizeaza DNA in privinta Spitalului Judetean Tg. Mures

O serie de nereguli pe care sustin ca le-au constat in cadrul controlului desfasurat luna trecuta la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures ii fac pe oficialii din Ministerul Sanatatii sa mearga direct la Directia Nationala Anticoruptie,

Mai exact, pasul vine la capatul verificarilor facute de catre reprezentantii Corpului de Control la unitatea spitaliceasca mureseana, dupa izbucnirea scandalului dezinfectantilor diluati. In decursul analizelor facute reprezentantii MS au constatat, printre altele, faptul ca „achizitia de dezinfectanti in anul 2016 s-a facut prin licitatie deschisa in cadrul careia a fost restrictionat artificial participarea firmelor ofertante in favoarea companiilor Hexi Pharma si Al Carina”, dar si ca „la unii dezinfectanti nu au fost cerute standardele obligatorii, ci inlocuite cu altele. Mai exact, la dezinfectantii prin stergere pentru blocul alimentar, nu s-au solicitat cerintele specifice”.

Totodata, institutia condusa de Vlad Voiculescu anunta, intr-un comunicat, faptul ca ar fi identificat probleme si in privinta modului in care s-a desfasurat programul de reabilitare, modernizare si echipare a unitatii Ambulatoriu din cadrul spitalului amintit, proces finantat cu fonduri europene. In acest sens, se precizeaza ca s-a constatat ca nu tot instrumentarul avut la dispozitie era si folosit. De exemplu, inspectorii au constatat ca se folosea „un instrumentar uzat si necorespunzator”, desi s-a gasit „aparatura sigilata sectiile de chirurgie ortopedie pediatrica si pentru sala de aplicare de ghips”.

Toate aceste probleme au fost mentionate intr-un raport al Corpului de Control, care urmeaza sa ajunga la DNA, pentru verificarea „unor eventuale fapte de natura penala”.

author avatar
Cristina Stefan
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger