AcasăNewsMinisterul Sanatatii, in alerta din cauza virusului West Nile

Ministerul Sanatatii, in alerta din cauza virusului West Nile

Romania este in alerta, sute de cazuri  de infestari cu virusul West Nile au fost inregistrate la spitalele de boli infectioase. Pana acum s-au inregistrat 117 cazuri de infectie cu virus West Nile si 12 decese, insa persoanele din urma sufereau si de alte afectiuni. Pe de alta parte, MAE atrage atentia celor care au pleaca in vacamnta in Grecia ca exista riscuri serioase de imbolnavire in urma invaziei tantarilor in acesta zona.

Ministerul Sanatatii recomanda autoritatilor administratiei publice locale sa intensifice masurile de dezinsectie in localitati pentru a preveni raspandirea infectiei cu virus West Nile. Persoanele care au contactat virusul West Nile sunt excluse de la donare timp de 120 de zile. Specialistii mentioneaza ca infectia cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin intepatura de tantar.

Dolj, victima virusului West Nile

Cel mai afectat judet a fost  Dolj, unde cinci femei si patru barbati – cu varste cuprinse intre 33 si 79 de ani, au fost infectate in ultima saptamana cu virusul West Nile in urma intepaturilor de tantari. Potrivit datelor DSP Dolj, numarul persoanelor din judet care in urma intepaturilor de tantari au fost infectate in aceasta vara cu acest virus a ajuns la 20. Dezinsectia nu este folositoare pentu ca, cei care ar trebui sa utilizeze substantele de decontaminare spun ca acetea nu au nici un folos. Primarul Craiovei, Mihai Genoiu, a declarat, ieri, in cadrul sedintei CL Craiova, ca efectul dezinsectiei este aproape zero, iar orasul este plin de tantari, insa pe domeniul public concentratia substantelor folosite nu poate fi marita.

MAE, semnal de alarma

Romanii, ca in fiecare vara, s-au bulucit sa-si petreaca vacanta de vara pe litoralul gresesc. Acum, Ministerul Afacerilor Externe a publicat o atentionare de calatorie cu privire la Grecia, dupa ce ministerul grec al Sanatatii a emis o alerta privind riscul contractarii virusului West Nile pentru perioada urmatoare. ”In cazuri de urgenta romanii aflati in Grecia, au la dispozitie si telefonul de permanenta al Ambasadei Romaniei in Republica Elena: +306978996222 si cel al Consulatului General al Romaniei la Salonic: +306906479076. Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie”, se mai arata in comunicat.

author avatar
Ramona Feraru
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger