AcasăNewsMinisterul Sănătății convoacă ședința CNAS privind scandalul erorilor informatice

Ministerul Sănătății convoacă ședința CNAS privind scandalul erorilor informatice

Reprezentanții CNAS și cei care se ocupă de mentenanța sistemului de informatic al cardurilor de sănătate participă, luni, la o întâlnire convocată de Ministerul Sănătății, pentru a discuta erorile din ultimele zile, au dezvăluit surse din cadrul instituției.

Ministerul Sănătății a convocat, luni, o întâlnire cu reprezentanții Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) și cu responsabilii cu mentenanța sistemului informatic al cardurilor de sănătate, pentru a discuta despre problemele survenite în ultimele zile, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul instituției.

CNAS a anunţat, pe 10 iulie, că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

De altfel, purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, a demisionat din funcție la câteva zile după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut demiterea lui în urma declaraţiilor din spațiul public potrivit cărora „oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem”.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
102 afisari

1 COMENTARIU

  1. Circul din CNAS nu-i de ieri !,sistemul a fost gandit prost de la inceput ,datele de baza au fost subapreciate ,sistemul subdimensionat ,preluarea datelor din sistem subdimensionata .
    Sa astepti ore pentru aputea intra in sistem !!,cozi infernale ,nervi ,pacienti in stare dificila asteapta la cabinete la farmacii oriunde necesita cardul .
    unde ai fost Dna ministru Pana pana acum cand s-a imputit branza cu sistemul ??,azi vrei CSAT ??,ce ti-au facut auditorii ??,exista un sistem de calitate a serviciilor medicale ??,ce-ti spune raportul anual despre modul de functionare al sistemului IT al CNAS ??.
    Ce sa-i faci ?,ce poti face cand ai promovat-o pina la nivelul de incompetenta ???.
    Ajungi de spui „asat-i scula cu ea faci ,nu faci treaba ” !!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri