AcasăNewsMinisterul Sănătății, anunț de ultima oră despre obligativitatea triajului epidemiologic la intrarea...

Ministerul Sănătății, anunț de ultima oră despre obligativitatea triajului epidemiologic la intrarea într-o incintă

În condițiile în care în ultimele zile au apărut o mulțime de comentarii și controverse cu privire la prezența, la intrarea în unele hipermarketuri – cel mai adesea, a unor angajați care au măsirat temperatura clienților la intrarea in magazine, motiv pentru care s-a cam renunțat la acest demers, dinspre ministerul condus de Nelu Tătaru a fost transmis un comunicat din care să reiasă cât se poate de clar care sunt regulile pe durata stării de alertă.

Concret, în informarea făcută publică de Ministerul Sănătății scrie negru pe alb că în răstimpul în care România e în stare de alertă, ca urmare a problemelor cauzate de noul coronavirus, „triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor.”

Mai mult, se precizează în ce condiții i se poate interzice unei persoane accesul într-un anumit spațiu închis, una dintre ele având legătură cu limita de temperatură stabilită la 37,3 grade Celsius.

Comunicatul Ministerului Sănătății sună astfel:

„Ministerul Sănătății precizează că, în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor.

Astfel, facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori.

De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis.

Menționăm că, la măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului.

Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus.

În cazul spațiilor comerciale, nu se aplică obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu.”

sursa foto: stiri.botosani.ro

383 afisari

5 COMENTARII

  1. După ce vă ia temperatura, vă ia banii, bijuteriile, cardurile… după care vă ia toate căldurile..!!. ce-o să faceți bă boilor când afară vor fi 38 de grade,???

  2. @ Un act de îngrădire a liberului acces la resursele alimentare , medicamente, etc., și la serviciile publice asigurate de instituțiile publice și furnizorii de servicii publice , în locuri publice, speță pentru care guvernanții ar trebui să ofere și variante pentru cei cărora nu li se permite accesul, din motivele relatate în articol, în instituțiile publice sau în locurile publice pentru a beneficia de serviciile publice și resursele alimentare oferite de furnizorii de alimente medicamente, servicii publice, instituții, ?

  3. Bă, Tătare, bă, Tătare, pupa-ne-ai între picioare, încă nu v-ați împușcat, mă? Nu-i nimic, se va rezolva.

  4. Termoschenerele se utilizeaza pentru unmediu ambiant cu temperatura de 10-40 sau 15-35 grade Celsius.Dimineata, acum e 5-7 grade.La iarna cand va doriti valul doi cum masurati temperatura? E ca in bancul cu pastarnacul din ciorba.Cand suntem bolnavi intrebam medicul, voi cand vreti sa masurati ceva intrebati un inginer.

  5. Vreti sa ne obisnuiti mental cu noul sistem de Creditare Sociala ca in China pe care urmeaza sa il impementati incet incet?

    Ati gasit repede si paravanul – coronavirusul, un asa zis „virus” care nici macar nu a fost izolat – unde este raportul/stiinta cu genomul si structura sa biochimica?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger