AcasăNewsMinisterul Sanatatii a aprobat toate solicitarile de tratament in strainatate. Banicioiu: Nu...

Ministerul Sanatatii a aprobat toate solicitarile de tratament in strainatate. Banicioiu: Nu exista dosare in asteptare

Toti pacientii diagnosticati cu boli grave care au solicitat tratament in strainatate pentru ca nu pot fi ajutati medical in Romania au primit aprobare pentru a pleca peste hotare.

Anuntul in acest sens a fost facut, miercuri, de ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu. „In prezent, nu exista dosare in asteptare. Cand am venit la minister doar o mica parte dintre dosare erau aprobate. Vom acorda o atentie deosebita acestor pacienti care nu pot fi tratati in Romania”, a precizat ministrul. Pana la aceasta data, ministerul a alocat 10, 6 milioane de lei pentru tratamente aprobate de Comisia din MS.

Totodata, pacientii care sufera de afectiuni grave sunt informati ca pot deconta costul operatiilor sau a tratamentului, la recomandarea comisiilor de specialitate teritoriale, acesta urmand sa fie suportat din bugetul MS, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii. Institutia precizeaza ca de aceasta masura beneficiaza doar bolnavii ale caror tratamente nu pot fi facute in tara si nici nu pot fi decontate in baza formularelor euopene destinate serviciilor medicale incluse in pachetul de servicii de baza.

134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger