AcasăNewsMinisterul Muncii modifica Legea pensiilor private

Ministerul Muncii modifica Legea pensiilor private

Ministerul Muncii propune o noua varinata a legii pensiilor private

Noi categorii de pensii private, alte reguli privind sistemul de plata si principii prudentiale, toate acestea se regasesc in proiectul elaborat de Ministerul Muncii.

Ministerul Muncii propune o noua varinata a legii pensiilor private

Astfel, potrivit noului act normativ, fondurile de furnizare a pensiilor private trebuie sa aiba minimum 100.000 de membri, acestea neputand fi declarate in faliment. Actiunile unui furnizor de pensii private sunt nominative si nu pot fi transformate in actiuni la purtator. Furnizorul este cel care stabileste cuantumul pensiei, prin calcul actuarial, pe baza activului personal net, aflat in contul participantului. Pensia privata poate fi pensie viagera sau pensie limitata, precum si  alte tipuri de pensii reglementate prin normele Comisiei.

De asemenea, in proiectul Ministerului Muncii se mentioneaza ca fondurile de pensii investesc  in conturi si depozite in lei la banci in cuantum de pana la 20%, titluri de stat ( 70%), obligatiuni locale sau municipale (20%) etc. O alta modificare vizeaza capitalul social minim al societatilor care vor activa ca administrator al unui fond de furnizare a pensiilor private si care a fost redus cu 50%.

author avatar
eNational
314 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger