AcasăNewsMinisterul Justitiei isi face Politie proprie

Ministerul Justitiei isi face Politie proprie

Cătălin Predoiu racolează pentru noua structură a Ministerului Justiţiei poliţişti daţi afară de colegul Igaş

In timp ce cutremurele se  tin lant pe la alte ministere, Justitia pare ferita de toata aceasta bulibaseala. Pe langa faptul ca nu a ajuns in pragul imploziei, ca Internele, mai profita si din plin de ceea ce se intampla in ograda lui Igas.

Cătălin Predoiu racolează pentru noua structură a Ministerului Justiţiei poliţişti daţi afară de colegul Igaş

Astfel, noul Serviciu secret, care va inlocui defuncta SIPA, este ca si oficiat, pentru umplerea organigramei racolandu-se la greu profesionisti care au lucrat pana acum in structurile speciale ale MAI. Tot de  aici se pare insa ca vor fi alesi si membrii noii Politii pe care Catalin Predoiu are de gand sa o infiinteze.

Noii „parchetari”

Cu noua Directie de Prevenire a Criminalitatii si Terorismului, lucrurile sunt deja lamurite. Este un servciu secret pe bune, atata doar ca intotdeauna va avea nevoie de un pretext care sa tina de mediul penitenciar, pentru a se putea justifica legal actiunile sub acoperire ale noilor agenti secreti. Dintre care multi au lucrat in unitatile de elita ale Ministerului de Interne. Si, decat sa ramana pe drumuri sau sa nu-si mai poata face meseria asa cum trebuie, au ales imediat sa accepte mana de ajutor intinsa de cei de la Justitie. Cam la fel stau lucrurile acum si cu „parchetarii”. Este porecla data deja politistilor de la diverse directii care au inceput sa fie tatonati daca vor sa treaca la o noua structura, ce se va infiinta pe langa Parchete. Este, practic, o oferta de nerefuzat, oamenii care au trecut prin ciurul tuturor disponibilizarilor si evaluarilor posibile, acceptand pe capete transferul. Si uite cum, ministrul Justitiei tace si face, reusind in aceste vremuri tulburi sa stranga in subordinea sa unii din cei mai buni specialisti aruncati din sistem de „colegii” din Guvern.

author avatar
Catalin Tache
1.027 afisari

2 COMENTARII

  1. Pai decat sa ii dea afara, nu mai bine infiinteaza alte structuri.Astept cu nerabdare reinfiintarea KGB si SS, ca sa fie treaba treaba.In rest numai de bine.

  2. E O.K. tinand cont de faptul ca si in rindul magistratilor a inceput sa iasa la iveala flagelul coruptiei.Consider ca recrutarea candidatilor ar trebui facuta intr-o maniera cat mai transparenta pentru a nu crea fenomenul paranoia legat de vechile practici ale securitatii comuniste.Trebuie alesi cei mai buni lucratori de politie judiciara, care au facut echipa cu procurorii de la Parchete ori DIICOT pentru combaterea infractionalitatii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger