AcasăNewsMinisterul Educatiei: Noile manuale digitale pentru clasele I si a II-a, disponibile...

Ministerul Educatiei: Noile manuale digitale pentru clasele I si a II-a, disponibile online. Pot fi deja folosite in clase

Prichindeii claselor I si a II-a, precum si dascalii si parintii lor au la dispozitie noile manuale digitale. Acestea pot fi accesate gratuit, pe site-ul Ministerului Educatiei, institutie ai carei reprezentanti au anuntat, miercuri, ca, astfel, manualele digitale pot fi deja utilizate la clase.

Pana la achizitionarea pachetului manual tiparit-manual digital, noile manuale in format electronic pot fi accesate pe platforma manuale.edu.ro. Informatia vine la doua zile dupa ce ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a semnat ordinele privind aprobarea noilor manuale destinate materiilor corespunzatoare primelor doua clase primare, castigatoare ale licitatiie organizate de Ministerul Educatiei Nationale. Este vorba, se mentioneaza intr-un comunicat al MEN, despre manualele la disciplinele „Matematica si exploarea mediului” pentru clasele I si a II-a, „Comunicare in limba romana”, clasa a II-a, „Comunicare in limba moderna – Limba engleza” pentru clasele I si a II-a, „Comunicare in limba materna maghiara”, clasa I si „Comunicare in limba romana pentru minoritati”, clasa I.

Urmeaza ca, in perioada 16-22 octombrie, dascalii din invatamantul primar sa aleaga din oferta existenta manualele pe care le considera adecvate nivelului de pregatire al clasei. Apoi, comenzile pentru manualele print (tiparit) si digital vor fi trimise de catre reprezentantii scolilor inspectoratelor scolare judetene si din Bucuresti, dar si Centrului National de Evaluare si Examinare (CNEE). Odata centralizate solicitarile, CNEE va incheia contracte cu ofertantii care au castigat licitatia, in vederea achizitionarii manualelor solicitate de catre unitatile de invatamant, iar editurile vor tipari si distribui manualele catre inspectoratul scolar din Capitala si cele judetene.

„Noile manuale sunt parte a unui proces de modernizare a educatiei, de adaptare a ei la realitatile societatii contemporane. (…)Noile manuale au si o componenta digitala, insa varianta digitala nu inlocuieste manualul tiparit. Cele doua variante ale manualelor (print si digital) functioneaza in paralel. (…) Manualele digitale au un grad mai mare de interactivitate, sporind gradul de interes al elevilor si contribuind la cresterea calitatii si performantelor actului educational”, se mentioneaza in acelasi comunicat.

Sursa foto: captura site manuale.edu.ro.

1.438 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger