AcasăNewsMinisterul Educatiei doreste o baza unica de date cu diplomele emise de...

Ministerul Educatiei doreste o baza unica de date cu diplomele emise de universitati, pentru a evita falsificarea

Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, a declarat ca Ministerul Educatiei vrea sa realizeze o baza de date cu toate diplomele emise de universitati.

„Ne dorim sa preluam tot ceea ce inseamna baze de date de la universitati cu diplomele emise deja, sa cream baza de date cu absolventii de anul acesta, este important pentru ca au fost tot felul de evenimente neplacute si de oameni care au incercat sa falsifice diplome si pentru a usura procedura de verificare”, a afirmat Costoiu duminica, dupa festivitatea de absolvire a promotiei de ingineri a Universitatii Politehnica Bucuresti desfasurata la Sala Palatului.

Mihnea Costoiu a subliniat ca aceste verificari se pot efectua si in prezent, insa ceea ce incearca Ministerul sa faca este sa simplifice aceasta procedura.

„Diplomele ajung la universitati, sunt toate inseriate, au elemente de siguranta, ministerul poate solicita universitatii si universitatea facultatii si asa mai departe, astfel incat sa putem identifica exact diploma. Am dori sa simplificam aceasta procedura ca sa putem avea printr-o apasare de buton toate aceste informatii la nivel central. Nu este doar un mijloc de verificare, este si unul prin care putem sa proiectam sistemul educational pentru anii viitori, toate aceste informatii urmand sa se coroboreze cu baza de date cu salariatii din Romania, astfel incat sa vedem cati dintre absolventii universitatilor noastre sunt salariati si cati dintre cei care se angajeaza lucreaza in domeniul pe care l-au absolvit”, a mentionat ministrul Costoiu, citat de romaniatv.net.

Foto: educatlaiasi.ro

author avatar
Alina Costache
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger