AcasăNewsMinisterul Educației dă 3 milioane de lei pentru meditațiile romilor

Ministerul Educației dă 3 milioane de lei pentru meditațiile romilor

Timp de 2 ani, 2.500 de elevi romi vor beneficia, în total, de 45.000 de ore de pregătire

Un număr de 2.500 de elevi din etnia romă vor beneficia, timp de doi ani, de ore de pregătire gratuite, precum și de after-school și excursii. Copiii provin din județele Bihor și Iași, dar și din București.

Timp de 2 ani 2500 de elevi romi vor beneficia în total de 45000 de ore de pregătire

Ministerul Educației va aloca aproape 3 milioane de lei, din fonduri europene și credite bugetare, pentru a achiziționa pachete de servicii educaționale care vizează măsuri de asigurare a oportunităților egale pentru 2.500 de copii aflați în risc de abandon școlar, în special prin programe de sprijin individualizat. Astfel, cei 1.000 de elevi din Bihor, 1.000 din Iași și 500 de elevi din București vor beneficia de măsuri educaționale suport integrate, personalizate, adaptate specificului local, economic și socio-cultural al zonelor, care vor pune accent pe prevenirea abandonului școlar prin informare, consiliere și mentorat, precum și prin activități de educație, complementare activității didactice. Proiectul are ca obiectiv reducerea părăsirii timpurii a școlii prin măsuri integrate de prevenire și de asigurare a oportunităților egale pentru elevii aparținând grupurilor vulnerabile, cu accent pe elevii aparținând minorității rome și elevii din mediul rural din comunitățile dezavantajate socio-economic.

Excursii, drumeții și ajutor la efectuarea temelor

Copiii romi din învățământul primar selectați pentru acest proiect vor beneficia de supraveghere si îndrumare în efectuarea temelor, precum și de recuperare pentru cei cu dificultăți cognitive. În categoria activităților de susținere a romilor vor intra recuperarea pentru elevii cu tulburări emoționale, tulburări de limbaj prin activități remediale, consilierea, precum și dezvoltarea pentru elevii capabili de performanță. Totodată, elevii vor participa la activități de încurajare a lecturii independente, de autocunoaștere, dar și de intercunoaștere prin dezvoltarea emoțională si socială. De asemenea, romii vor fi implicați în activități practic-aplicative pe diferite domenii, de la arte, tehnologii, științe până la sport, în proiecte tematice, propuse de către elevi sau părinți, cadre didactice, în activități fizice și mișcare, beneficiind, totodată, și de drumeții, excursii și vizionări de spectacole. Pentru elevii romi din învățământul gimnazial proiectul prevede activități de suport pentru efectuarea temelor și activități remediale, asistență psihopedagogică pentru recuperarea decalajelor în învațare, consiliere psihologică, consiliere în carieră, activități pentru accelerarea învățării și pentru performanță, precum și activități de prevenire a comportamentelor riscante cauzate de consumul de alcool, tutun și droguri. Romii din ciclul gimnazial vor fi implicați și în activități de pregatire pentru viață și activități care vizează dezvoltarea atitudinii active, integrarea și implicarea socială, cum ar fi coduri de conduită, cetățenie activă și atitudine responsabilă față de mediul înconjurător.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
240 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mai Claudia Marcu ,tu n-ai tinere de minte ? ,scrii „ore de pregatire gratuite ” si continui cu :ministerul Educatiei va aloca din fonduri europene si bugetare cca 3 milioane de lei pentru pachete de servicii !!.
    Aflam ca pachetele sunt excursii,drumetii si meditatii PLATITE toate facute in interesul clientelei de partid sau a clanurilor mafiote din invatamant .
    National ,cum ati angajat-o pe aceasta semianalfabeta Marcu ??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger