AcasăNewsMinisterul Educatiei cere triaj epidemiologic in scoli, din cauza gripei

Ministerul Educatiei cere triaj epidemiologic in scoli, din cauza gripei

Dezastru în sistemul de Sănătate. Doctorii lui Tătaru dezertează pe capete. Cazul de necrezut de la Târgu Jiu

Pe fondul cresterii cazurilor de imbolnaviri, s-au anuntat masuri – una dintre ele, luata de cateva zile deja, este limitarea vizitelor in spitale.

O alta, ce se doreste a-i proteja pe elevii din scolile din intreaga tara, vizeaza realizarea unor verificari la nivelul unitatilor de invatamant, pentru depistarea eventualelor cazuri de imbolnaviri in randul scolarilor. Concret, Ministerul Educatiei a anuntat, in cursul zilei de marti, ca „a trimis inspectoratelor scolare judetene/Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti o nota in care solicita monitorizarea evolutiei cazurilor de imbolnavire prin gripa si infectii respiratorii in unitatile de invatamant din subordine”.

Intentia este ca, in toate scolile din Romania, sa se faca zilnic, la inceputul orelor, un triaj epidemiologic, „in vederea identificarii prescolarilor/elevilor cu simptomatologie de boala, in special respiratorie (febra, tuse, stranut, stare fizica alterata)”, urmand ca, din cate reiese din acelasi comunicat citat de romaniatv.net, numarul cazurilor identificate sa fie raportat zilnic Inspectoratelor Scolare – fie judetene, fie al Capitalei.

146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger