AcasăNewsMinisterul de Interne geme de „externi”

Ministerul de Interne geme de „externi”

Politia Romana primeste oamenii necesari reducerii deficitului de personal

Tocmai ce s-au incheiat concursurile organizate de MAI pentru ocuparea celor aproape 3.000 de posturi prin angajare din sursa externa sau prin reincadrarea si rechemarea in activitate a politistilor, jandarmilor si pompierilor care au parasit sistemul din motive neimputabile lor.

Politia Romana primeste oamenii necesari reducerii deficitului de personal

De departe, initiativa ministrului de Interne Petre Toba a suscitat cel mai mare interes la nivelul Inspectoratului General al Politiei Romane, unde nu mai putin de 26.155 de candidati s-au inscris la concursul prin care s-au pus la bataie 1.853 posturi prin angajare din sursa externa.

Au umplut organigrama

Ce-i drept, trierea initiala reprezentata de primele etape ale concursului a facut ca testele scrise sa fie sustinute de „doar” 6.934 candidati pentru posturile de la Politia Romana si de 62 de aspiranti pentru locurile libere de la Inspectoratul General pentru Imigrari. De asemenea, in mod separat, pentru politistii, pompierii si jandarmii dati afara de masurile aberante luate la un moment dat de catre guvernul Boc au fost scoase la concurs 1.107 posturi, dintre care 450 doar in structurile de urgenta. Astfel ca, prin organizarea acestor concursuri, s-a bifat inca una dintre etapele planului de reducere a deficitului de personal in structurile operative ale Internelor, care ajunsese la nu mai putin de 15.000 de oameni.

author avatar
Toni Matei
228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger