AcasăNewsMinisterul anunta ca a finalizat reevaluarea ofertelor privind noile manuale pentru clasele...

Ministerul anunta ca a finalizat reevaluarea ofertelor privind noile manuale pentru clasele I si a II-a

Procedura de reevaluare a ofertelor privind achizitionarea noilor manualele scolare pentru elevii de clasa I si a II-a – atat in format tiparit, cat si digital- a fost finalizata.

Anuntul a fost facut luni, de catre reprezentantii Ministerului condus de Remus Pricopie. „Reevaluarea a tinut cont de prevederile Deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), din data de 10 septembrie a.c., si s-a realizat in baza legislatiei in vigoare privind licitatiile publice. Termenul de finalizare a reevaluarii a fost stabilit in maximum doua saptamani de la momentul publicarii deciziei”, se precizeaza in comunicatul MEN.

Aceasta este prima etapa din cadrul procedurii de licitatie publice privind achizitionarea acestor manuale. De astazi incepand, Centrul National de Evaluare si Examinare, care reprezinta Ministerul Educatiei in aceasta procedura, sa informeaze toti ofertantii cu privire la rezultatele evaluarii proiectelor de manuale depuse, imediat dupa acest anunt participantii la reevaluare avand posibilitatea legala sa depuna contestatii. In cazul in care apar astfel de situatii, ministerul se vede nevoit sa astepte solutionarea acestora, de catre Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor.

Urmeaza ca apoi, sa se semneze acordurile-cadru intre CNEE si ofertantii castigatori, iar dupa aceasta etapa sa se ajunga la consultari la care vor fi invitate cadrele didactice din invatamantul primar, asupra manualelor ce vor fi folosite la ore. Mai exact, invatatorii vor alege ce manuale considera a fi potrivite. „Consultarea se va realiza pe o platforma on-line, aceeasi pe care se vor centraliza comenzile de manuale ale fiecarei unitati de invatamant. Dupa centralizarea comenzilor, CNEE va incheia contracte cu fiecare ofertant in parte”, se mai precizeaza in comunicatul Ministerului.

Pana cand vor avea pe banci noile manuale, prichindeii din primele doua clase de scoala primara vor invata dupa vechile carti de studiu.

Citeste si: Situatia manualelor pentru clasele I si a II-a: Ce a decis ministrul Educatiei, dupa avertismentul primit de la Ponta!

Sursa foto: monitorulab.ro

129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger