AcasăNewsMinigreva va costa ROMATSA jumatate de milion de euro

Minigreva va costa ROMATSA jumatate de milion de euro

Daca negocierile nu sunt pe placul lor, angajatii pot opri lucrul oricand

Greva megabugetarilor de la ROMATSA s-a incheiat, ieri, la ora 12 si 10 minute. Cele cateva ore de protest au fost destul pentru a crea propriei companii prejudicii estimate la vreo 500.000 de euro.

Daca negocierile nu sunt pe placul lor angajatii pot opri lucrul oricand

Estimarea a fost facuta de Alin Burcea, presedintele ANAT. Acesta spune ca pierderile suferite de ROMATSA in patru ore de greva se ridica la circa jumatate de milion de euro, fiind vorba nu numai despre avioane care pleaca din Romania, ci si de cele care survoleaza spatiul aerian al tarii.

Mereu pagube

“Cine va plati pagubele? Cine va despagubi turistii care nu au putut ajunge la destinatie? Oamenii vor veni la agentiile de turism de unde au cumparat pachetele de servicii. Noi ne vom indrepta catre companiile aeriene, iar acestea catre ROMATSA. Un intreg balamuc si un haos total”, a declarat Burcea.

50 de revendicari nesolutionate

Liderii sindicalistilor de la ROMATSA au spus, la incheierea grevei, ca au nu mai putin de 50 de revendicari nesolutionate, printre care demiterea conducerii institutiei si cresterea numarului personalului controlor de trafic. ” Nu avem controlori de trafic aerian suficienti. Turnurile de control din tara au trei oameni, care lucreaza 12 cu 36 de ore. Astfel intra doi la o tura si celalalt impreuna cu directorul, care nu are nicio competenta. Revendicarile noastre nu fac decat sa protejeze buna desfasurare a traficului aerian. Aceste revendicari nu se vor solutiona decat prin semnarea unui contract colectiv de munca”, a declarat avocatul care reprezinta sindicatul ROMATSA. Acesta, insa, nu a suflat nico vorba despre pretentiile financiare ale aclorasi sindicalisti.

Greva a fost legala si poate fi oricand reluata

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis ca greva controlorilor de trafic aerian este legala. Ieri, liderul sindicatului ROMATSA, Gabriel Tudorache,  a declarat: „am decis suspendarea grevei cu specificatia ca in orice moment in care vom constata ca iarasi ne blocam, putem declara greva cu 48 de ore inainte, respectiv doua zile lucratoare. Aceasta conventie a fost incheiata pentru ca nu am dorit sa producem probleme unor oameni nevinovati. Am fost obligati sa ajungem in aceasta situatie”.

author avatar
Catalin Dumitrescu
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger