AcasăNewsMini-recensamantul lui Ion Rus, anulat de Curtea Constitutionala

Mini-recensamantul lui Ion Rus, anulat de Curtea Constitutionala

Judecatorii Curtii Constitutionale au retrimis o adresa catre Guvern in ncare precizeaza ca CCR a solicitat listele electorale permanente, nicidecum realizarea unor liste noi, bazate pe un mini-recensamant.

Mini-recensamnantul cerut de Victor Ponta si ministrul demisionar al Internelor, Ioan Rus, a fost anulat de catre judecatorii Curtii Constitutionale (CCR), care au trimis Guvernului o adresa in care precizeaza ca a solicitat listele electorale pe baza carora a avut loc referendumul, nicidecum realizarea unor alte documente, cu informatii noi.

„Avand in vedere interpretarile diferite aparute in mass-media si in conferinta de presa a Guvernului,  plenul CCR a solicitat Guvernului listele electorale permanente, actualizate conform dispozitiilor articolului 17, alineatul 2, din Legea 3/2000, liste in baza carora s-a desfasurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu”, se arata intr-un comunicat al CCR.

Judecatorii Curtii Constitutionale au anuntat ca decizia privind validarea ori invalidarea referendumului referitor la demiterea lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei, va fi luata pe 31 august. Anuntul a survenit dupa ce Guvernul a trimis catre CCR mai multe liste electorale, precizand ca listele electorale pe baza carora s-a efectuat referendumul nu ar fi realizate corect.

author avatar
Ionut Zgimbau
340 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger