AcasăNewsMinerul adus in Capitala dupa accidentul de la Lupeni a murit

Minerul adus in Capitala dupa accidentul de la Lupeni a murit

Inca o familie distrusa de accidentul de la Lupeni

Curg lacrimi amare dupa accidentul de joi, de la Lupeni. Al doilea miner – cel adus in stare foarte grava, cu un elicopter, la Spitalul Floreasca din Capitala – a murit, seara trecuta.

Inca o familie distrusa de accidentul de la Lupeni

In zadar au incercat medicii sa il mentina in viata, organismul sau nu a rezistat, leziunile suferite ca urmare a prabusirii plafonului unei galerii de la Mina Lupeni cauzandu-i sfarsitul.

Minerul a fost gasit constient, insa cu hipotermie si traumatisme grave care, dupa o prima evaluare, ii facusera pe specialisti sa decida plasarea sa in coma indusa. Dupa transferul la Floreasca, medicul Oprita explicase faptul ca pacientul avea o insuficienta renala si leziuni specifice unui „sindrom de strivire”.

Un alt coleg al sau – un barbat in varsta de 39 de ani – fusese scos fara suflare din subteran, dupa eforturi supraomenesti ale ortacilor care au intrat in mina pentru a-i salva pe cei trei mineri prinsi de surparea produsa la o adancime de circa 400 de metri. Unicul suprevietuitor e internat la spitalul din Petrosani, starea sa fiind una mai putin grava.

sursa foto: Facebook/ISU Hunedoara

author avatar
Cristina Stefan
76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger