AcasăNewsMinerii și-au încheiat protestul și au ieșit din subteran, după 7 zile...

Minerii și-au încheiat protestul și au ieșit din subteran, după 7 zile (VIDEO)

mineriMinerii și-au încheiat protestul și au ieșit din subteran, după 7 zile (VIDEO) / captură video

Minerii din Valea Jiului au încheiat protestul declanşat în urmă cu șapte zile, după ce șefii din Guvern au anunțat că aceștia își vor primi lefurile restante.

După 7 zile de proteste, minerii blocați în subteranul Minei Lupeni au ieșit la suprafață, luni seară, imediat după întâlnirea sindicaliștilor cu ministrul Muncii Raluca Turcan.

70 de mineri au fost blocați în mină, timp de șapte zile. În tot acest timp, mulți dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„M-am pus în genunchi când am ieșit afară din mină, îmi era frică să nu pățească cineva ceva. Nu am mai vrut să pun în pericol viața minerilor din subteran. Am decis, împreună cu ei, să mergem înainte, să ieșim afară și cu banii pe care îi avem să ne ajutăm”, a spus unul dintre protestatari, potrivit Realitatea Plus.

Minerii blocați în subteran au fost așteptați de soții și copii la ieșirea din mină. Familiile se temeau că vor ieși la suprafață în stare gravă.

Conflictul a fost stins după discuțiile de la Ministerul Muncii

În urma negocierilor de la Ministerul Muncii, minerii îşi vor încasa drepturile salariale restante, dar şi beneficiile restante, precum tichetele de masă şi banii de transport, transmite Digi 24.

„Bunul Dumnezeu a făcut să se rezolve şi această problemă, doar pe cele trei luni de zile”, a spus Unul dintre reprezentanţii minerilor de la Lupeni, Marius Miron într-o postare video făcută pe Facebook.

El le-a mulţumit minerilor de la Vulcan şi „câtorva mineri” de la Livezeni şi Lonea pentru sprijinul acordat pe timpul protestului.

Guvernul va aloca bani pentru plata drepturilor salariale restante ale minerilor de la CEH, care vor acoperi plata salariilor pe trei luni şi alte beneficii, a declarat, luni, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, la finalul întrevederii avute cu liderii minerilor.

author avatar
Andreea Vlad
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger