AcasăNewsMinerii porniti in mars din Rovinari au ajuns in Capitala

Minerii porniti in mars din Rovinari au ajuns in Capitala

Ortacii din Rovinari au ajuns la destinatie, dupa o saptamana de mers pe jos si aproximativ 320 de kilometri parcursi in mars, cu intentia de a discuta cu reprezentantii guvernamentali.

UPDATE: Ministrul Economiei Costin Borc a anuntat, la finele discutiilor pe care le-a avut, alaturi de ministrul Energiei, cu reprezentantii ortacilor de la Rovinari, veniti pe jos in Capitala, la finele unui mars de o saptamana, ca s-a ajuns la un consens, in privinta unor discutii bilunare pe care reprezentantul Guvernului le va avea cu reprezentantii sindicatului minerilor. „Ca sa analizam punct cu punct cum putem sa avansam sa rezolvam aceste probleme care au ramas nerezolvate de ani si ani de zile”, a precizat Borc.

Totodata, seful de la Ministerul Economiei a precizat ca vor avea, intr-adevar, loc disponibilizari in zona respectiva, dar acestea se vor desfasura „cu respectul cuvenit fata de oameni (…) cu salarii pentru cei disponibilizati”. Nu in ultimul rand, Costin Borc a sustinut „ca nu se inchide CEO”, respectiv Complexul Energetic Oltenia.

–––-

Mai precis, la primele ore ale zilei de luni, minerii au ajuns in Capitala, intentionand sa se opreasca in zona Palatului Victoria, unde se afla sediul Guvernului, pentru a ajunge sa discute cu oficialii din Executivul Ciolos, pentru a le transmite nemultumirile lor.

Acestea se leaga, in principal, de faptul ca reprezentantii conducerii Complexului Energetic Oltenia i-ar fi anuntat ca, pana in vara, mai exact pana in iulie, s-ar putea ca 2.000 dintre angajati sa ramana fara locuri de munca.

Mai mult, tot astazi urmeaza sa aiba loc si un miting, in fata sediului Executivului.

sursa foto: radiocluj.ro

131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger