AcasăNewsMinerii pornesc pe jos spre carierele Complexului Energetic Oltenia. Transportul a fost...

Minerii pornesc pe jos spre carierele Complexului Energetic Oltenia. Transportul a fost oprit în urma controalelor ITM

mineriMinerii de la CE Oltenia, la un pas de o nouă tragedie. Benzile transportoare s-au prăbușit sub privirile muncitorilor

În urma controalelor efectuate de inspectorii de muncă la Complexul Energetic Oltenia, transportul persoanelor a fost sistat pentru toate carierele miniere.

De altfel, aceștia au solicitat acest lucru și la protestul spontan organizat luni dimineață.

Angajații refuză să mai meargă în mașini pentru transport marfă

Oamenii urmau să intre în schimbul I, la ora 7, dar s-au strâns în curtea exploatării și au cerut să vadă exact mașinile cu care sunt transportați în carieră.

Au solicitat să nu mai fie duși în mașinile omologate doar pentru transportul de marfă, ci în cele de persoane, acelea despre care conducerea companiei susținea că există.

În urma controalelor dispuse de către Inspectorul General de Stat al Inspecției Muncii, Dantes Nicolae Bratu, și efectuate de către inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj, a fost sistată activitatea de transport persoane în toate carierele miniere ale Complexului Energetic Oltenia.

Măsura a fost instituită începând cu data de 23 ianuarie a.c., până la punerea în conformitate cu cerințele de securitate, conform pericolelor identificate și a riscurilor evaluate de inspectorii de muncă.

3 morți și 7 răniți în accidentul de la mină

Mai exact, mașinile care îi duceau pe mineri la carieră nu mai pot fi folosite, până nu se edifică dacă ele sunt în regulă.

Între timp, corpul de control al Ministerului Energiei, aflat la sediul companiei energetice din Targu jiu, a întocmit un raport preliminar cu privire la accidentul de muncă de la Jilț Sud, în care și-au pierdut viața 3 mineri, iar concluziile urmează să fie prezentate de premierul Nicolae Ciucă în ședința de Guvern din această săptămână.

author avatar
Andreea Vlad
137 afisari

1 COMENTARIU

  1. Iete p u l a ! In armata noi nu mergeam in camioanele cu prelata. Aveau ca ”dotari” banci rabatabile. In agricultura la munca fortata mergeam cu acele tractobuze cu capacitatea de 15 persoane in care ne inghesuiam 30 ! Va f u t bah direct in gura!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger