AcasăNewsMinerii de la CE Oltenia, la un pas de o nouă tragedie....

Minerii de la CE Oltenia, la un pas de o nouă tragedie. Benzile transportoare s-au prăbușit sub privirile muncitorilor

mineriMinerii de la CE Oltenia, la un pas de o nouă tragedie. Benzile transportoare s-au prăbușit sub privirile muncitorilor

Minerii de la Complexul Energetic Oltenia au fost la un pas de o nouă tragedie! O avarie majoră a avut loc la Cariera de Cărbune din Tismana.

Două benzi de transport s-au rupt, iar furnizarea cu cărbune către termocentrală a fost întreruptă.

Muncitorii foloseau un utilaj vechi de peste 60 de ani

Un utilaj vechi de mai bine de 65 de ani pe care minerii îl folosesc s-a defectat. Este vorba despre un excavator. Cele două benzi de transport s-au rupt, iar minerii s-au salvat în ultima clipă. Sindicaliștii atrag atenția că angajații au fost la un pas de tragedie și susțin că totul putea fi mult mai rău decât tragedia de la cariera Jilț.

Utilajul a fost scos din funcțiune, iar conducerea Complexului susține că va putea fi reparat în două săptămâni. Grav este că, mai mulți angajați au semnalat că câteva zile înainte că utilajul are probleme.

Minerii se simt în pericol și cer măsuri urgente

Minerii spun că se tem pentru viața lor și cer măsuri urgente din partea autorităților.

Înainte de prăbuşirea benzilor de la Cariera Tismana, un lider sindical a atras atenția asupra pericolelor din unitatea minieră.

„Vă aduc la cunoştinţă că, în data de 02.02.2023, în urma verificării locurilor de muncă din sectorul Tismana, unde am observat următoarele nereguli: lipsa căilor de acces către locurile de muncă, balustrăzi necorespunzătoare la podurile de trecere peste transportoare cu bandă, care pun în pericol circulația mijloacelor auto de marfă și persoane, linia de 20 kv. Pinoasa 1 și Pinoasa 3, pe o lungime de aproximativ 200 m, este la o înălțime de 4 metri de sol. Unghiul de taluz de la Exc. 1400/05 și 1400/06 pune în pericol viața muncitorilor și siguranța utilajelor. Lipsa de piatră pe podurile de trecere peste transportoare. Mașinile de transport persoane nu au minimum necesar de condiții pentru transportul muncitorilor la locul de muncă. Vă solicit a dispune măsuri în vederea remedierii acestor probleme care pot duce la consecințe grave”, a scris, într-o adresă trimisă conducerii, Nicușor Croitoru, potrivit radioinfinit.ro.

author avatar
Andreea Vlad
208 afisari

2 COMENTARII

  1. Bai, stirea asta nu e asa de importanta, dar sa ii dam niste banane de mancat la zdreanta nazista de zdrelinski este !! Sklava Kokaina, bai cirkarule de azovist-banderist imputit de la Kiev, vezi ca vine in curand is ciuperkutza atomica in vizita pe acolo, sa va aduca si voua ceva incalzire globala, ha ha ha 🙂 Muriti, bai ukro-na-zi salbatici, ca oricum sunteti prea multi, asta va tot zice si tatukul vostru globalist-nazist Klaus Schwabb, iar voi nu si nu 🙂 Scapa numai care poate din iadul din ukro-na-zia, iar ultimul sa dea cu ceva nucleara tactica la centrala atomica de la zaporojie 🙂

  2. La NATIONAL angajati si cu 4 clase ?,vezi hal de jurnalista „Grav este ca ,mai multi angajati au semnalatca cateva zile inainte ca utilajul are probleme „

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger