AcasăNewsMină marină găsită pe plajă, în zona localității Sfântul Gheorghe. „Polițiștii de...

Mină marină găsită pe plajă, în zona localității Sfântul Gheorghe. „Polițiștii de frontieră au instituit o zonă de siguranță” – VIDEO

sursa foto: politiadefrontiera.ro

Descoperirea unei mine marine, pe plaja din zona localității Sfântul Gheorghe, a făcut ca polițiștii de frontieră să instituie o zonă de siguranță, până la sosirea autorităților cu atribuții în domeniu. Totul s-a întâmplat joi.

Aflați în timpul unei misiuni, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit pe plaja din zona localității Sfântul Gheorghe o mină marină. Informația a venit de la Poliția de Frontieră, fiind transmisă prin intermediul unui scurt comunicat.

S-a anunțat că joi, 26 ianuarie, o echipă de scafandri și polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în timpul unei misiuni specifice, „au observat un obiect plutitor suspect, aproape de o plajă din zona localității Sfântul Gheorghe”.

Au fost anunțate autoritățile cu atribuții în domeniu

Ce a urmat? Obiectul a fost monitorizat, iar în zonă s-a creat un perimetru de siguranță. „Aceștia au procedat la monitorizarea cu atenție a obiectului, ocazie cu care, în urma observării în detaliu, s-a constatat faptul ca este o mină marină, aflată in derivă ușoară, la țărm.

Conform procedurilor specifice, polițiștii de frontieră au instituit o zonă de siguranță, și asigură securitatea perimetrală, fiind totodată informate autoritățile naționale cu atribuții in domeniu. Activitatea este în desfășurare”, potrivit comunicatului Poliției de Frontieră.

Proiectil exploziv, găsit pe un teren din Slobozia

În urmă cu doar câteva zile, pitotehniștii de la ISU Giurgiu au intrat în alertă. Totul, după ce un proiectil exploziv fusese găsit, sâmbătă după-amiază, pe un teren viran din localitatea Slobozia.

„Bărbatul care l-a descoperit nu și-a dat seama de pericol, l-a ridicat și l-a dus acasă. Din fericire, ceilalți membri ai familiei au anunțat autoritățile pentru că au bănuit că obiectul respectiv face parte din categoria muniției neexplodate.

Pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu s-au deplasat la fața locului și au constatat că este vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul 100 mm.

Muniția a fost ridicată și transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă în poligonul de specialitate”, a transmis ISU Giurgiu, via Facebook, în după-amiaza zilei de sâmbătă, 21 ianuarie.

author avatar
Andrei Coman
164 afisari

4 COMENTARII

  1. Dupa cum arata bombardeaua aia, cred ca a stat cel putin 10 sau 15 ani in apa, deci nu e recent plasata.

  2. Societatea financiară specializată în toate domeniile de împrumut.
    Vă punem la dispoziție oferte adaptate la toate nevoile dumneavoastră de finanțare cu un credit personal și investim în proiectele dumneavoastră majore.
    Aceasta este rezervată companiilor și persoanelor serioase care caută un împrumut pentru a-și finanța pr