AcasăNewsMină de război, descoperită plutind în Marea Neagră. Au intervenit specialiștii! Precizări...

Mină de război, descoperită plutind în Marea Neagră. Au intervenit specialiștii! Precizări de la Forțele Navale Române

(foto: Forțele Navale Române/Facebook)

O mină de război a fost descoperită, joi, plutind în derivă în Marea Neagră. După ce s-a dat alerta, se intervine, cu personal specializat, pentru neutralizarea acesteia.  

E vorba de o a treia intervenție a Forțelor Navale Române pentru distrugerea unei mine de război, din câte s-a anunțat într-un mesaj postat joi, 8 septembrie, pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Cine a raportat descoperirea și unde a fost zărită mina care plutea în derivă

Forțele Navale române au mai transmis că dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” (DM-29) a ieșit din portul Constanța, joi, în jurul orei 13.15, „pentru a executa o misiune de intervenție asupra unei mine de război, care a fost descoperită de nava GSP „Falcon”, care desfășura activități specifice la o distanță de aproximativ 25 mile marine (46 km), în direcție NE față de intrarea în portul Constanța”.

Mobilizarea s-a dat după ce nava GSP „Falcon” a raportat, în jurul orei 11.45, prezența unei mine marine care plutea în derivă. După acest anunț, „conform procedurilor legale în vigoare, s-au pus în aplicare procedurile operaționale pentru intervenția cu personal specializat”.

Misiune de intervenție

„Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” execută, în perioada 5-12 septembrie, serviciul de luptă permanent și are la bord, pentru această misiune de intervenție, un detașament de scafandri EOD, specializați în distrugerea dispozitivelor explozive”, conform aceleiași surse.

Se menționează, în același anunț, că „după declanșarea agresiunii armate a Federației Ruse în Ucraina, aceasta este cea de-a treia mină de război care a ajuns în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române”.

De la începutul războiului până în prezent, în partea de vest a Mării Negre au fost distruse 28 de mine marine, „dintre care trei mine de Turcia, două de România, una de Bulgaria și 22 de Ucraina”, potrivit sursei menționate.

author avatar
Andrei Coman
364 afisari

12 COMENTARII

  1. Rusia e agresorul si Ucraina da drumul la mine.Ti-ai dracu de cretini a,veti si voi doua copai si va numiti „forte navale” ca sa va luati pensiile de paraziti.

  2. „Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” mai executa o p u l a. A lovit mina care a explodat in mijlocul navei. Acum militarii ”profesionisti” abandoneaza nava. Niste nulitati in haine militare. Cand eram eu comandor….

  3. Daca plutea in deriva de ce drac nu au folosit o dorna sa faca treaba?
    Nu era mai ieftin?

  4. Mai COMANE ,de ce minti ?,de ce dezinformezi ?, ce mina au gasit ?, I-A GASIT MINA PE EI SI I-A PLEZNIT ! ,Dragorul Dimitrie Niculecu avariat ia la greu apa ,mai vedem daca v-a ajunge la mal !. JURNALISMUL DE RAHAT, CU JURNALISTI DE TOT RAHATUL.

  5. Numa ruginituri prin unitatile militare inclusiv de marina.
    Parca sunt muzee unitatile militare.
    Comandantii pusi pe relatii si colegialitate sunt de vina, sunt incompetenti

  6. Aceasta mina buklukasa i-a gasi ei pe celebrii marinari romanasi, is pe nava lor, si le-a dat o perversa ca la munte !! Bien ca nu i-a scufundat de tot, ca faceaua ca delfinasul 🙂 Demisia, bai trantorilor din Constangeles, urmatoarea mina desteapta, indiferent ca e una ukro-na-zi sau una rusnaca salbatica, speram sa se detoneze chiar langa plaja, sa sara sclavetii lui Chitac in sus, de bucurie, in aer :0

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

SUA prezintă condoleanțe Iranului, dar continuă să-i condamne

Guvernul SUA a prezentat condoleanțe pentru moartea președintelui Raisi, dar va continua să ceară socoteală Iranului „pentru comportamentul destabilizator”, a anunțat luni purtătorul de...

VIDEO| Incendiu puternic în Sectorul 2

Pompierii din Capitală intervin luni seara la un incendiu cu degajări mari de fum izbucnit într-o clădire dezafectată din Sectorul 2.Potrivit ISU București-Ilfov, incendiul...
proger